Diari La Veu del País Valencià
Rajoy passa a la reserva orgullós del treball fet

Mariano Rajoy ha pronunciat aquest divendres el seu últim discurs com a president del PP sense dir la seua preferència de successor o successora i traient pit per la seua actuació a Catalunya. Al voltant de 45 minuts ha reivindicat la política de “carrer” davant la “pose” i la “fotografia” i ha promés que quedarà a disposició del partit des de la segona fila. “Faig un pas enrere però no me’n vaig i, sobretot, seré lleial”, ha afirmat en el moment més aplaudit de la seua intervenció.

L’expresident espanyol ha atribuït la caiguda del seu govern a una “confabulació de perdedors i independentistes” que s’han colat “per la porta de darrere” a la Moncloa. També ha fet una defensa ferma de la política com “una activitat noble” que ell ha exercit, ha dit, “amb moderació i prudència”.

El president espanyol ha demanat als seus successors que siguen “responsables” i que es preparen per a donar sempre la “resposta adequada” i ha volgut agrair la tasca dels qui han estat al seu costat en aquestos anys d’activitat.

Tot i que no ha fet referència a cap dels dos aspirants a la presidència del PP, si que ha demanat al partit que “mai oblide que li importa Espanya” i que els espanyols “els esperen”. “Mai en aquestos anys m’ha faltat el vostre suport i la vostra lleialtat i el que he rebut de vosaltres és molt més del que meresc. De tot cor, moltíssimes gràcies”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa