Diari La Veu del País Valencià
El Consell engega les ajudes del copagament farmacèutic per a les famílies monoparentals

El ple del Consell ha aprovat este divendres el decret que regula les ajudes destinades al copagament farmacèutic en famílies monoparentals, amb la inclusió d’una partida de 5 milions d’euros en els pressupostos de 2018 per a facilitar a aquest col·lectiu l’accés als medicaments.

Així ho ha anunciat la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell, que igualment ha autoritzat concertar 7.132 places per a persones amb diversitat funcional, amb un pressupost de 98,8 milions enguany per al seu manteniment.

Al País Valencià es calcula que, aproximadament, seran 6.000 les famílies monoparentals que complisquen els requisits específics per a poder accedir a les ajudes per al copagament farmacèutic aprovades pel Consell.

Per a sol·licitar aquestes ajudes caldrà tindre la condició d’assegurats del Sistema Nacional de Salut (SNS) i disposar de targeta sanitària individual expedida per la Conselleria de Sanitat. Així mateix, s’haurà de disposar del títol de família monoparental expedit per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, tindre un nivell de renda anual inferior als 18.000 euros i ser resident al País Valencià. El termini de sol·licitud de les ajudes serà fins al pròxim 31 de desembre.

La Conselleria de Sanitat Universal ha emprés diverses accions orientades a recuperar i ampliar els drets en matèria sanitària i un dels compromisos ha sigut facilitar, especialment als col·lectius més vulnerables, l’accés als medicaments.

En aquest sentit, s’han anat aplicant ajudes a diferents col·lectius per a garantir l’equitat i accés als tractaments farmacològics de manera que la situació econòmica d’una persona no supose un impediment, la qual cosa ha permés reduir en un 39% l’abandonament dels tractaments, com és en el cas dels pensionistes, segons explica el departament que ara gestiona Ana Barceló.

Comparteix

Icona de pantalla completa