L'Acadèmia Valenciana de la Llengua recorda al TSJ que el valencià "està ben lluny de la plena normalitat"

La institució ofereix col·laboració al Consell redactant informes que defensen la importància de fer "un ús efectiu" de la llengua en els àmbits institucionals
/ València
20 juliol 2018 01:00h

El Tribunal Superior de Justícia ha anul·lat en tres dies més del 50% dels articles del decret d'ús del valencià a les administracions. Aquest fet no ha passat desapercebut per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), que ha volgut mostrar la seua disconformitat a través d'un comunicat. Així, l'AVL considera que el valencià i el castellà no es troben en les mateixes condicions d'igualtat i per això són encara necessàries "mesures que garantisquen una major presència" de la llengua valenciana.

"La nostra institució considera que la situació social del valencià i el seu ús en els àmbits administratius i judicials està encara ben lluny de la plena normalitat", apunten en el comunicat.

A més, l'AVL ha oferit la seua col·laboració al govern valencià per a facilitar-li tots els informes i dictàmens que servisquen per a "defendre la naturalesa del valencià i la necessitat de promoure el seu ús efectiu en els àmbits oficials". 

 

next