Diari La Veu del País Valencià
La patronal del tèxtil nega l’èxit de la vaga i considera que ha tingut un seguiment mínim

Les patronals tèxtils, entre elles el Consell Intertextil Español i la Federació Espanyola d’Empreses de la Confecció (Fedecon), han afirmat que la vaga convocada per CCOO en el sector ha sigut “molt local” i amb un seguiment mínim.

Segons han assenyalat, el seguiment a l’Estat no ha arribat ni a l’1% dels 136.000 treballadors del sector, la qual cosa “deixa ben clar la nul·la incidència” de la vaga que va tindre lloc dijous en el sector tèxtil i de la confecció. Aquesta dada contrasta amb l’opinió de CCOO, que ha afirmat que la vaga, a la qual estaven convocats uns 90.000 treballadors, ha sigut un “èxit”, amb un seguiment del 70% de les plantilles al País Valencià, Catalunya i Galícia.

Les patronals tèxtils consideren que la crida a la vaga feta per per CCOO “mancava de fonament” després que s’aconseguira un acord en el conveni, en el qual s’inclou una disposició addicional amb la intenció d’aconseguir un salari anual de 14.000 euros en 2021, sempre que les circumstàncies ho permeten.

El conveni, que ha rebut el suport de l’UGT, recull aquesta disposició amb l’objectiu d’aconseguir el “més ampli consens” de tots els agents negociadors, segons assenyalen les organitzacions empresarials signatàries, que han confiat que finalment CCOO se sume a l’acord. En canvi, des de CCOO asseguren que el conveni al qual dóna suport UGT incompleix els acords salarials acordats prèviament.

Comparteix

Icona de pantalla completa