Diari La Veu del País Valencià
El Magnànim augmenta la venda de llibres un 268% en el primer semestre de 2018 en comparació a 2015

La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació ha incrementat en un 268% el nombre de llibres venuts durant el primer semestre de 2018, un total de 3.820, respecte al mateix període de 2015 (1.037).

La Poesia completa de Marc Granell, la crònica de la guerrilla antifranquista a la comarca de la Plana d’Utiel i el diari de Joan Pellicer formen el pòdium de publicacions amb més èxit del catàleg del Magnànim, destaca l’àrea de Cultura de la Diputació de València en un comunicat.

En conjunt, respecte a 2017, el nombre de llibres venuts ha augmentat un 17,9%. Pel que fa a les xifres totals de vendes en euros de 2018 a 2015 (primer semestre de cada any), el creixement ha sigut del 176%. En matèria d’ingressos, la institució ha registrat un increment del 16%.

Des del Magnànim destaquen que l’increment en la qualitat dels llibres; l’interés pels temes que tracten; l’ampliació i millora dels canals de distribució; la difusió en xarxes socials o mitjans de comunicació, i els actes de debat o presentació han contribuït a visibilitzar el treball d’aquest centre de publicacions i de pensament.

També relacionen l’increment amb la diversificació de les distribuïdores, ja que a les habituals de València s’ha sumat la Unió d’Editorials Universitària (UNE), que distribueix els llibres en els seus punts de venda a Madrid (Llibreria del BOE), Barcelona (Llibreria Documenta) i Santiago de Compostel·la (Llibreria Galaecia), així com a la seua botiga en línia.

A més d’aquestos canals, la institució ha posat en marxa la venda a través de la web del Magnànim, que funciona en proves des d’octubre de 2017 i de forma ordinària des de gener d’enguany. Això ha suposat l’ampliació de la venda i la universalització de l’accés als interessats, especialment en les zones on és més complicat accedir al catàleg.

Els compradors, “en contrast amb altres llibreries online“, no es fan càrrec de les despeses d’enviament, que són assumides per la institució, dins de la seua política de posar a disposició del públic llibres de qualitat a preus assequibles. El termini de lliurament oscil·la entre les 48 i 72 hores, en funció de la seua destinació.

El llibre Poesia completa (1976-2016), que recull tota l’obra de Marc Granell, ha sigut el llibre de la Institució Alfons el Magnànim més venut, tant al llarg d’aquest primer semestre com durant la Fira del Llibre de València.

I és que l’èxit de l’espectacle de Borja Penalva i Francesc Anyó en homenatge al poeta patrocinat per l’Àrea de Cultura de la Diputació, que ha anat de gira per una vintena de localitats valencianes, ha contribuït a l’acolliment del llibre per part del públic. Prova d’això són les tres edicions que s’han publicat. El bon acolliment de la poesia en valencià no solament s’ha donat amb el llibre de Granell, sinó també amb els Poemes inèdits de Joan Fuster, que figura entre els títols més venuts del Magnànim durant aquest període.

Guerrilla antifranquista a Requena-Utiel

El segon que més interés ha despertat ha sigut La guerrilla antifranquista a la comarca Requena-Utiel (des dels seus orígens fins a 1947), de Teófilo Gallega, minuciosa investigació iniciada a partir de la cerca del cadàver del seu oncle Federico, mort a la muntanya, que va portar a l’autor a interessar-se per la història dels maquis i la seua lluita en aquesta comarca.

I entre els tres títols més venuts del Magnànim en aquest primer semestre de l’any torna a repetir Diari de Sotaia, de Joan Pellicer, també en la seua tercera edició, on l’intimisme i la prosa poètica van de la mà d’un autor molt estimat al País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa