Diari La Veu del País Valencià
Escola Valenciana també recorrerà contra la sentència del TSJ perquè considera que té un caire polític

Escola Valenciana recorrerà contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià que anul·la part del decret de la Generalitat que prioritza l’ús del valencià en l’administració en entendre que la resolució judicial “atempta contra els drets lingüístics de la ciutadania”.

Per a l’entitat cívica aquesta és “una decisió que no s’empara ni en l’Estatut d’Autonomia ni en la Constitució espanyola ni tampoc en el corpus jurídic europeu”. El responsable de Drets Lingüístics, Vicent Romans, considera que la sentència del TSJ té “tints polítics” atés que el principal argument està centrat en la “supremacia del castellà, llengua oficial, juntament amb el valencià”.

“La diversitat lingüística del nostre país es veu seriosament amenaçada amb decisions judicials que limiten el desenvolupament d’una de les llengües. La conseqüència directa de la resolució del TSJ és que les comunicacions entre el personal funcionari i la ciutadania, la retolació i les notificacions ja no fa falta que es facen en valencià. És, francament, incomprensible”, lamenta Escola Valenciana a través d’un comunicat.

Comparteix

Icona de pantalla completa