Diari La Veu del País Valencià
El PPCV tractarà que el ple de les Corts reprove Vicent Marzà

El PPCV presentarà aquest dijous una petició perquè les Corts reproven el conseller d’Educació, Vicent Marzà. Així ho ha assegurat la portaveu d’Educació dels populars, Beatriz Gascó, durant una roda de premsa en què ha fet balanç del treball del Botànic en la construcció de col·legis en aquestos últims tres anys. Segons Gascó, Marzà no està “legitimitat” per a continuar gestionant la cartera d’Educació atés que totes les iniciatives que ha engegat han estat tombades pel Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià.

Gascó ha deixat clar que la dimissió la continuaran demanant tots els dies i que ara és el moment de donar un pas més enllà i per això, de manera “immediata”, registraran aquest dijous la reprovació contra el màxim responsable de Campanar. “Marzà és un perill per a la comunitat educativa valenciana”, ha sentenciat la diputada.

No és la primera vegada que algun partit polític demana la reprovació contra Marzà atés que el passat mes de setembre el grup de Ciutadans també ho va sol·licitar, en aquest cas per la polèmica que es va generar al voltant del decret de plurilingüisme que a hores d’ara ja no té vigència.

“Es prohibeix l’ús del castellà”

Pel que fa a la sentència del TSJ –feta pública aquest dimecres– sobre el decret d’ús del valencià a les administracions, el president del grup popular a les Corts, Jorge Bellver, ha assenyalat que l’alt tribunal “entén que es prohibeix l’ús del castellà a la Comunitat Valenciana, una cosa que no s’arreplega ni en l’Estatut ni ho pensa la majoria dels valencians”.

“Estem davant una nou colp a la política sectària de Puig i Oltra, que estan obstinats a usar el valencià com a element de confrontació en lloc de tractar-lo com un element de cohesió i un senyal d’identitat”, ha manifestat Bellver.

Comparteix

Icona de pantalla completa