Diari La Veu del País Valencià
Turisme s’alia amb una patronal d’apartaments turístics per a fomentar els allotjaments legals

La Federació Espanyola d’Associacions de Vivendes i Apartaments Turistícs (Fevitur) ha presentat aquest matí la campanya #Be LegalMyFriend, una iniciativa que busca “sensibilitzar, concienciar i lluitar contra l’intrusisme en l’oferta d’allotjaments turístics”. La iniciativa, subvencionada per l’Agència Valenciana de Turisme, estarà activa fins a novembre i és la primera d’aquestes característiques que es desenvolupa a l’estat espanyol.

Així ho han explicat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, junt amb la directora de Fevitur, Patricia Valenzuela. L’objectiu de la campanya és lluitar contra l’intrusisme en el sector així com també promocionar l’ús dels que són legals. Tal com ha explicat Valenzuela, els allotjaments vacacionals ajuden a desestacionalitzar el turisme, el deslocalitzen de les grans ciutats i ajuden a fomentar el comerç local. Després d’explicar totes les virtuts d’aquest model d’allotjaments, Valenzuela ha negat que els pisos turístics siguen els responsables de la pujada del preu del lloguer i considera que al País Valencià encara caben més pisos turístics.

En la seua opinió, en moments clau de grans esdeveniments, València no té la capacitat d’acollir tots els visitants que vénen i inclús apunta a la sobreocupació d’alguns hotels. Valenzuela considera que el mercat turístic valencià no està saturat perquè “és un mercat que està creixent a dos xifres” i el mercat de vivendes turístiques és el que més creix dins del sector i assegura que “hi ha capacitat per a tots”. Ha defensat, però, la seua regulació i adaptar-la segons les necessitats de cada barri.

Malgrat defensar la regulació, des de Fevitur s’han mostrat rotundament en contra de la proposta de l’Ajuntament de València de restringir els apartaments turístics a les plantes baixes i primers pisos en certes zones de la ciutat.

#BeLegalMyFriend

La campanya, en valencià, castellà i anglés s’agrupa en la pàgina web www.belegalmyfriend.com i es difondrà també en xarxes socials. Fevitur la presentarà també a Alacant, Benidorm i Gandia i, més tard, a la resta de l’estat espanyol i fins i tot a Brussel·les, “on es vol mostrar que a Espanya les coses es fan bé”. L’Agència Valenciana de Turisme ha subvencionat el 90% de cost, una xifra que arriba als 101.700 euros.

També està previst que la campanya protagonitze el proper congrés de l’Associació d’Apartaments Turístics de la Costa Blanca (Aptur), que se celebrarà en Benidorm a finals d’octubre. També en octubre la campanya es presentarà en la World Travel Market de Londres i en la Assemblea Anual de Fevitur, que es celebrarà en gener a Madrid.

Colomer ha volgut destacar que “aquesta iniciativa s’emmarca en la la lluita contra l’intrusisme i per la governança col·laborativa”. Al seu parer, la nova ordre d’ajudes va nàixer amb l’objectiu “de posar a la disposició del sector mitjans per a poder sumar-los a la lluita del Consell contra l’intrusisme i també per a poder posar en valor l’oferta reglada”.

El president de Turisme Comunitat Valenciana ha volgut posar l’accent que “aquestes campanyes han de plantejar-se en positiu”, de fet ha ressaltat que aquesta campanya de Fevitur “presenta la Comunitat Valenciana de manera transversal i integral connectant amb la diversitat, amb els diferents públics que visiten la Comunitat Valenciana, atrapant l’essència del que és i vol ser la nostra destinació”.

Així mateix, ha recordat que en la Conferència Sectorial del Turisme que s’ha celebrat en el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme “s’ha plantejat per part de totes les comunitats autònomes la necessitat de professionalitzar per a combatre l’intrusisme i la competència deslleial” i ha afirmat que, des de la Generalitat, “defensem l’oferta reglada a professionals com Fevitur”.

D’aquesta manera Colomer ha considerat que l’aliança amb Fevitur “és una magnífica notícia” que ajudarà a aconseguir el model turístic “reconeixible, cabdal, de qualitat i búsqueda de l’excelència”. El Secretari Autonòmic ha assenyalat que els apartaments turístics “són un actor més” del sector que ha demostrat una “capacitat de generar economia, riquesa, ocupació i fidelitat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa