El Consell estudia recórrer contra l'anul·lació del decret de llengües de l'administració perquè no limita el castellà

El govern valencià assenyala que l'article 4, que el tribunal no ha eliminat, diu que el valencià és la llengua pròpia de funcionament de les institucions
/ València
18 juliol 2018 01:00h
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig i el conseller d\'Educació, Vicent Marzà.

La Generalitat estudiarà la possibilitat de recórrer contra la sentència no ferma que ha emés el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià en referència al decret que regula els usos institucionals i administratius de les llengües oficials en l'Administració de la Generalitat.

Tal com ha explicat en un comunicat, la Generalitat no comparteix els preceptes pels quals la secció 4 de l'alt tribunal valencià anul·la alguns apartats d'onze articles del decret en qüestió. Així, el govern valencià recorda que l'article 4 del decret, que no s'ha anul·lat, conté els següents punts: "El valencià és la llengua pròpia de l'Administració de la Generalitat i, com a tal, en serà la llengua destacada d'ús normal i general sense que es puga entendre d'aquesta declaració cap limitació respecte el castellà".

En aquest sentit, segons la Generalitat, tots els articles del decret contemplen la premissa assenyalada a l'article 4 del mateix i, per tant, "en cap cas s'exclou una llengua oficial respecte a l'altra". A més, matisa que les referències que es detallen a la normativa d'usos es fan sense marginar l'ús del castellà en les institucions.

next