Barceló demana un informe per a conéixer si a l'Hospital de La Ribera es van "maquillar" les llistes d'espera

La consellera esperarà a tindre l'informe sobre les llistes d'espera de l'hospital per tal de decidir si adopta alguna mesura
/ València
17 juliol 2018 01:00h
La planificació de la integració de la Ribera en la Història de Salut Electrònica de la Conselleria de Sanitat va començar en setembre de 2017. 

La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha explicat aquest dimarts que s'esperarà a conèixer l'informe que ha reclamat sobre el possible "maquillatge" de les llistes d'espera en La Ribera per a decidir si adopta alguna mesura perquè hi ha vegades que les informacions amaguen "algun interès de part".

Barceló, després de presentar el Pla d'Intervenció Arquitectònica en Consultoris Auxiliars (PIAC), s'ha referit així a l'informe que s'ha sol·licitat a la gerència de La Ribera després de les informacions que apunten que s'ha intentat "ocultar" l'augment de les demores clíniques en aquest departament de salut que s'han produït després de la reversió.

Sobre aquest tema, Ana Barceló ha explicat que "la reversió, com tota gestió, necessita un temps d'acoblament", per la qual cosa la conselleria no pot "adoptar cap mesura addicional fins a tindre tota la informació" perquè "a vegades també hi ha una informació de part que puga tindre algun tipus d'interés". En aquest sentit, ha argumentat que per a ser "justa" necessita saber "què ha passat i fins a quin punt eixa informació és veraç o té matisacions".

En qualsevol cas, la consellera ha recalcat que "siga quin siga el resultat d'eixe informe" és contrari al fet que "es puga utilitzar cap tipus de maquillatge" per a disfressar un augment de les llistes d'espera. Barceló ha recordat que la Conselleria de Sanitat "ja va aflorar tota la llista d'espera que el PP havia ocultat" i no vol tornar a "èpoques del passat".

next