Diari La Veu del País Valencià
García Poveda ‘El Flaco’, Avelino Corma i Teresa Meana, nous fills adoptius de València

L’Ajuntament de València nomenarà fills adoptius de la ciutat el fotògraf José García Poveda ‘El Flaco’, el científic Avelino Corma i la professora i feminista Teresa Meana, a més a més, lliurarà cinc medalles d’or de la ciutat.

La regidora de l’Àrea de Cultura, Glòria Tello, portarà dijous a la Comissió de Desenvolupament Humà, Educació, Joventut, Esports i Cultura les propostes d’honors i distincions de la ciutat de València realitzades tant per l’equip de govern municipal com pels grups de l’oposició. Seran huit mocions diferents per a reconéixer persones a títol individual i col·lectius amb una trajectòria vinculada a la ciutat. S’hi proposaran cinc medalles d’or de la ciutat i el nomenament d’una filla adoptiva i dos fills adoptius de la ciutat.

“Són persones i col·lectius que han dignificat la imatge de la nostra ciutat i amb les seues trajectòries han permés construir una societat valenciana millor. Amb aquestos honors i distincions València reconeix les seues trajectòries professionals i vitals”, ha afirmat Tello.

Les persones proposades per a ser distingides com a fills adoptius són Avelino Corma, per haver realitzat la seua tasca de recerca a la nostra ciutat i haver contribuït a prestigiar-la al camp de la ciència a tot el món; José García Poveda, ‘El Flaco’, per haver realitzat a València la seua tasca artística i fotogràfica i haver contribuït a la conservació de la memòria d’unes dècades essencials de la nostra història, i Teresa Meana, per haver desenvolupat el seu activisme a la ciutat en una tasca moltes vegades invisible i per crear una societat més inclusiva, oberta i feminista.

D’altra banda, s’han proposat diversos col·lectius per a rebre la Medalla d’Or de la ciutat, com ara la plataforma Salvem El Cabanyal, per haver defensat el patrimoni històric, artístic i arquitectònic d’un barri emblemàtic; la Coordinadora de Societats Musicals Federades de la Ciutat de València, per haver difós el patrimoni musical valencià i el manteniment de professionals dedicats a la música; la Casa de la Dona, per haver tingut una gran influència en la defensa i la conscienciació de la dona a la nostra ciutat; el moviment #QuieroCorredor, per la seua defensa del Corredor Mediterrani amb la previsió d’augmentar les xifres d’ocupació, l’aportació al PIB, les exportacions i les activitats portuàries i turístiques, i la filial valenciana del Cottolengo del Pare Alegre, pel seu treball a favor de les persones desfavorides des de fa més de mig segle.

Comparteix

Icona de pantalla completa