Diari La Veu del País Valencià
Àlec Casanova, primer home trans triat coordinador general de Lambda

Les persones sòcies de Lambda València, el col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals han triat de manera unànime la candidatura d’Àlec Casanova com a coordinador general de l’entitat. Casanova es converteix d’aquesta manera en el primer home trans que ocupa aquest lloc en Lambda, segons explica el col·lectiu en un comunicat.

En l’assemblea celebrada aquest diumenge, la fins ara coordinadora general, Fani Boronat, va fer efectiva la seua dimissió per motius personals anunciada mesos abans. L’assemblea va acomiadar la ja excoordinadora amb “un aplaudiment unànime que s’ha prolongat durant diversos minuts”, segons el comunicat.

Les persones sòcies van avalar amb el seu vot unànime la candidatura d’Àlec Casanova, un reconegut activista trans de llarga trajectòria, tant en Lambda com a nivell estatal. L’executiva triada continuarà treballant fins al pròxim Congrés de Lambda, segons consta en les línies aprovades en el 12é Congrés, encara que “posant el focus en el desenvolupament de la Llei Trans i en la consecució de la Llei LGTBI del País Valencià, que prompte es debatrà”, va declarar Àlec Casanova. Al mateix temps que acceptava el repte, el nou coordinador general ha agraït especialment a la seua antecessora Fani Boronat “l’immens treball que va fer per a impulsar la Llei Trans”.

L’elecció d’Àlec Casanova per unanimitat suposa que, per primera vegada en Lambda, un home trans estarà al capdavant de la direcció d’una entitat que “porta més de 30 anys liderant la lluita pels drets de les persones LGTB a València” i que en 2016 va rebre la distinció i reconeixement tant de l’Ajuntament de València com de la Generalitat per la construcció d’una societat “més justa, igualitària, plural i diversa en la seua incansable defensa dels drets de les persones LGTB amb l’educació i la cultura com a instruments de lluita”, assenyalen des de Lambda.

La resta de persones que acompanyaran Casanova en la renovada executiva són Maria Jarga, secretària d’organització; Menchu Ramírez, tresorera; Alan Marín, secretari; Victoria Agud, vocal de polítiques interidentitàries; Ana López, vocal de voluntariat; Toni Alba, vocal de salut; Pep Satoca, vocal de relacions externes, i Julià Lahiguera, vocal de cultura.

Àlec Casanova, que ja formava part de l’executiva i que ara ha sigut triat coordinador general, va agrair “la confiança de l’assemblea”, al mateix temps que ha afirmat assumir “amb absoluta responsabilitat i orgull aquest gran repte, perquè el nostre treball ens permetrà continuar caminant i avançant cap a la societat de l’arc de Sant Martí”.

Comparteix

Icona de pantalla completa