Diari La Veu del País Valencià
Igualtat organitzarà un congrés europeu sobre migracions després de l’experiència de l’Aquarius

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha acordat treballar per a organitzar, al llarg del semestre vinent, un congrés europeu sobre migracions amb la participació de diferents regions i municipis, després de l’experiència d’acolliment de les persones de la flotilla de l’Aquarius en juny.

Aquest és un dels compromisos acordats després del seminari de treball que la Conselleria ha realitzat al llarg del cap de setmana en l’alberg que l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) té a Moraira (la Marina Alta). Aquest punt es traslladarà al Consell en el seminari que tindrà lloc la setmana vinent.

Així, una de les accions a què s’han compromés per al pròxim semestre és l’organització d’una trobada entre regions i municipis europeus per a parlar sobre les migracions. En aquest punt, la vicepresidenta i consellera, Mónica Oltra, ha destacat la “solidaritat que la societat valenciana ha mostrat” amb l’acolliment de les persones que van arribar en l’Aquarius i que ha sigut “exemple” per a la resta de països europeus.

D’aquesta manera, la proposta inicial per a aquesta trobada europea es compon de tres grans blocs: el discurs contra l’odi, la migració com una oportunitat demogràfica i, finalment, el treabll en el desenvolupament d’un protocol d’acolliment per a les persones menors d’edat no acompanyades (MENA), sobre la base del treball realitzat per la Conselleria al llarg d’aquests tres anys.

En un viatge de Ximo Puig a Brussel·les a finals de juny, el president ja va proposar celebrar a València una cimera de localitats i regions per a tractar la qüestió migratòria. En aquest sentit, Puig va proposar que hi participen “totes les regions del Mediterrani”, inclosos els països del nord d’Àfrica.

Comparteix

Icona de pantalla completa