Diari La Veu del País Valencià
Sanitat manté l’alerta per temperatures que podrien superar els 39 graus en diversos municipis

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, segons les prediccions del Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM), manté activa per a aquest diumenge l’alerta sanitària per nivell alt o taronja per temperatures que podrien superar els 39 graus en diversos municipis. A més, s’ha decretat l’alerta per calor extrema en zones on s’esperen temperatures per sobre dels 41 graus.

Les zones climatològiques en alerta per calor alta són les zones 9, 13, 16 i 20, mentre que els municipis sota alerta de calor extrema són els de la zona 17. Les zones climatològiques es poden consultar en la web del CEAM.

Mapa de zones climatològiques.

Consells per a previndre els efectes de la calor

Com és habitual, s’han activat les mesures per a transmetre les recomanacions amb l’objectiu de previndre els efectes de la calor en la salut dels col·lectius més vulnerables, especialment persones majors, malalts crònics, persones socialment aïllades, persones que treballen en ambients exposats a la calor i infants.

Es recomana evitar eixir al carrer en les hores més caloroses del dia. També es recomana utilitzar roba folgada, lleugera i de colors clars i protegir-se el cap amb una gorra o barret. A casa, s’aconsella tancar les persianes, baixar els tendals en les façanes exposades al sol i situar-se en les zones més fresques de la casa.

Finalment, s’insta la població a beure molta aigua i amb freqüència, encara que no es tinga set. A més, s’ha d’evitar l’excés d’alcohol, les begudes amb molta cafeïna i els menjars copiosos i calents; això és, s’han d’escollir plats gelats, fruites i verdures fresques.

Comparteix

Icona de pantalla completa