Diari La Veu del País Valencià
La palmera de turisme es rejoveneix en el seu 30é aniversari

La Generalitat ha presentat la nova marca turística del País Valencià: una palmera més moderna i visible adaptada a la nova denominació de l’Agència Valenciana del Turisme, tal com indica la nova Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat, que va entrar en vigor dilluns 9 de juliol.

En concret, el nou disseny d’aquesta icona turística varia la tipografia, la tonalitat blava del tronc, que s’ha escurçat lleugerament i se li ha modificat subtilment la inclinació per a donar millor cabuda al nou nom de l’organisme ‘Turisme, Comunitat Valenciana’.

Aquesta nova icona turística va ser presentada aquest dijous a la nit a l’Hemisfèric durant la gala de celebració del seu XXX aniversari, un acte que ha congregat prop de 800 persones, representants institucionals i empresarials de tot el territori. Entre ells, ajuntaments, mancomunitats, associacions, universitats, aeroports, autoritats portuàries, cònsols, senadors, diputats, marques turístiques, mitjans de comunicació i representants de tots els sectors vinculats al turisme.

L’acte va ser presidit pel president de la Generalitat, Ximo Puig, acompanyat pel secretari autonòmic de Turisme Comunitat Valenciana, Francesc Colomer, i el dissenyador Pepe Gimeno. A més, també va assistir la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Olta, així com una àmplia representació del Consell.

El president va destacar que el turisme suposa el 13,2% del PIB i el 14,4% de l’ocupació, “unes xifres que mostren la rellevància del sector”, “però davant les quals no cal relaxar-se”. En aquest sentit, Puig va manifestar que s’ha d’aprofitar el moment “per a reflexionar sobre les possibilitats” d’aquest segment econòmic. “La Generalitat treballa per un turisme sostenible” i una gestió de recursos com el patrimoni, la gastronomia o el territori que “mantinga tot el seu atractiu”, ha destacat Puig.

Així, perquè el turisme siga una realitat “viscuda” i “conviscuda”, el cap de l’Executiu valencià ha exposat la necessitat d’optar per un “triple pacte” intergeneracional, social i interinstitucional per a afrontar “la complexitat de la sostenibilitat turística” i “fer del turisme un espai de cogestió entre tots els actors implicats”.

Tres dècades d’un símbol turístic

Durant l’acte es va projectar un vídeo que feia balanç de les tres dècades de la Palmera en el qual es destacaven els millors atributs turístics del País Valencià i les noves línies adoptades per l’actual Consell en matèria turística.

Per al secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, “la Palmera es constitueix com una icona identitària que ha complit 30 anys, ha sobreviscut a tots els temps i és un símbol del turisme que evoca l’hospitalitat, el Mediterrani i la Comunitat com una terra sense complexos ni fronteres”.

La palmera turística va nàixer l’any 1987 de la mà de l’Institut Turístic Valencià (ITVA) amb la voluntat d’oferir una imatge fresca, alegre i desenfadada de l’oferta turística valenciana. En el seu primer disseny, realitzat per Pepe Gimeno, estava composta per uns trets de diferents colors, realitzats amb carbonet, que es creuaven entre ells. En ella estaven presents els tres colors de la bandera valenciana: blau, roig i groc.

L’objectiu, segons el dissenyador, va ser “recollir la lluminositat de la nostra terra i expressar l’alegria i les ganes de viure de la nostra gent”. Més tard, amb l’arribada de l’era digital, el govern valencià va haver d’adaptar la Palmera a les exigències de la nova tecnologia. Es va eliminar el contorn irregular que posseïa i es va transformar en un perfil vectorial molt més senzill. Així, “la Palmera va passar del traç analògic al vector digital sense perdre gens de la seua identitat ni dels sees arrels”, ha detallat Pepe Gimeno.

Per a Gimeno, “la Palmera està on està i és el que és per mèrits propis”. Al seu judici “ha anat pujant escalons a poc a poc fins a consolidar-se com un emblema turístic de la nostra destinació”.

Comparteix

Icona de pantalla completa