Diari La Veu del País Valencià
González Pons exigeix que Espanya restablisca el control de fronteres amb la UE arran del cas Puigdemont

El portaveu del PP i vicepresident primer del Grup PPE en el Parlament Europeu, Esteban González Pons, ha exigit al president espanyol, Pedro Sánchez, que suspenga l’aplicació de l’euroordre (ordre europea de detenció i lliurament) i de l’Acord de Schengen, que permet la lliure circulació de persones dins de la UE.

L’eurodiputat valencià ha fet aquesta demanda després de la decisió de la justícia alemanya sobre Carles Puigdemont, que impedeix l’extradició de l’expresident català pel delicte de rebel·lió i només l’autoritza per la presumpta malversació de fons públics per a l’organització del referèndum de l’1 d’octubre de 2017.

“Exigisc al president Sánchez que suspenga l’aplicació de l’Acord de Schengen a Espanya com han fet tantes vegades altres països de la UE fins que s’aclarisca si l’euroordre serveix per a alguna cosa o no serveix per a res”, ha assegurat.

“Espanya és un país tan important com qualsevol altre i hem de fer allò que faria Alemanya en el cas que algú haguera intentat atemptar contra la seua Constitució, s’haguera refugiat a Espanya i Espanya no li l’haguera volgut retornar. Espanya val tant com Alemanya i, per tant, nosaltres hui hem de suspendre l’aplicació de l’Acord de Schengen”, ha afegit.

Segons González Pons, “és un dia molt trist per al procés integració de la UE, perquè s’ha demostrat que l’euroordre no funciona i, per tant, que en aquestes condicions l’Acord de Schengen és un risc per als països que estem en la UE”.

“Hui ha quedat clar que si no confiem els uns en els altres no podem llevar les fronteres. Nosaltres alcem les fronteres convençuts que els altres confiaran i que si algun delinqüent se’ns escapa, ens el retornaran”, ha insistit.

González Pons ha insistit en el discurs del greuge nacional i el menyspreu cap als espanyols: “La UE consisteix que tots confiem en tots, però si resulta que hi ha alguns jutges d’algun país que tenen un prejudici cap al nostre i no confien en el nostre hem de tindre suficient dignitat i suficient orgull com per a dir que a aquest joc no juguem”.

Comparteix

Icona de pantalla completa