Diari La Veu del País Valencià
El PP del Senat comunica la baixa d’Agramunt en el Consell d’Europa

El grup parlamentari del PP al Senat ha comunicat aquest dijous al president de la cambra alta, Pío García-Escudero, la baixa del senador valencià Pedro Agramunt com a membre titular en l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa. En un escrit presentat aquest matí en el Registre General del Senat, el portaveu del PP, José Manuel Barreiro, ha traslladat oficialment a García-Escudero la baixa del senador en l’organisme europeu.

Agramunt va confirmar el passat 22 de maig personalment a la direcció del Grup Parlamentari Popular la seua renúncia al lloc que ocupava en l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa, després d’haver sigut sancionat amb deu anys d’inhabilitació parcial per vulnerar el codi ètic del Consell d’Europa.

Amb la inhabilitació culminava un procés obert per sospites de corrupció en haver suavitzat a canvi de favors les crítiques cap a l’Azerbaidjan quan va actuar com a ponent sobre aquest país asiàtic, un dels 47 que formen part del Consell d’Europa. Dels 24 parlamentaris que l’estat espanyol té en l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa, onze pertanyen al PP, dels quals sis són diputats i altres cinc senadors.

Comparteix

Icona de pantalla completa