Diari La Veu del País Valencià
Morella sol·licita la declaració de les festes del Sexenni com a BIC

RedactaVeu / Morella.

Aquest divendres, l’ajuntament de Morella celebrarà el Ple ordinari corresponent al mes de març. A la sessió plenària l’equip de govern presentarà una petició perquè el govern valencià declare les festes del Sexenni com Bé d’Interès Cultural (BIC).

Cal recordar que durant les passades festes sexennals, el Consell va celebrar la seua sessió plenària al Saló de Plens de Morella. En la mateixa, un dels acords adoptats, va ser la iniciació de l’expedient perquè aquesta festa fos declarada Bé d’Interès Cultural Immaterial. La petició del consistori morellà no és nova, ja que la declaració de BIC per al Sexenni es remunta al mes de març de 2011, quan el Consell Valencià de Cultura va celebrar la seua sessió a aquesta ciutat .

Durant aquests mesos, el consistori morellà ha col·laborat permanentment amb els tècnics de la Conselleria de Cultura en la configuració de l’expedient i es proposa al Ple l’aprovació d’aquesta petició perquè aquesta declaració tan merescuda puga ser realitzada. Amb aquesta, es pretén que aquesta festa tinga major protecció i reconeixement, així com, major ajuda per part de les administracions.

El Sexenni de Morella s’ha mantingut fidel a la seua història, mantenint el compromís dels avantpassats al llarg de més de 300 anys. Es tracta d’una festa de profundes arrels, en la qual, cada 6 anys, els veïns de la localitat es bolquen treballant amb l’art del paper arrissat, les danses i altres elements culturals. També cal destacar, que aquestes festes, que comporten la visita de milers de visitants a la ciutat de Morella, ja compten amb la declaració de Festa d’Interès Turístic Nacional.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, destaca que “és molt important per a les festes sexennals qualsevol declaració d’aquest tipus, ja que això comporta que la festa tinga més protecció, reconeixement i projecció”. A més, afegeix que “els morellans i morellanes ens sentim orgullosos del ferm compromís dels nostres avantpassats i volem continuar fidels a la història, mirant cap al futur fent més grans les nostres festes i la nostra ciutat”.

Durant la sessió plenària també es debatran altres qüestions com una moció sobre el Pla de pagament a proveïdors, una moció sobre la gestió dels fons europeus i suport a les universitats valencianes, el conveni amb ECOEMBES, el nomenament de nous Alets de la Mare de Déu de Vallivana, l’adjudicació de l’animació del Castell i una moció sobre el dia de la dona.

Comparteix

Icona de pantalla completa