Diari La Veu del País Valencià
El tinent d’alcalde de Callosa de Segura anirà a judici l’1 d’octubre per una demanda d’Advocats Cristians

Advocats Cristians ha informat que el jutjat civil número 8 de Valladolid ha fixat per a l’1 d’octubre el judici per la demanda que va interposar l’associació contra el tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Callosa del Segura (el Baix Segura), Ismael Ballester, per, suposadament, vulnerar el dret a l’honor de l’entitat. La part demandant sol·licitarà a Ballester que pague una indemnització, amb quantia a determinar pel jutge, així com una retractació pública de l’edil respecte de les declaracions que han donat lloc a aquest procés.

Segons explica l’associació en un comunicat, l’edil ha deixat la defensa en mans del seu advocat i no ha acudit a l’audiència prèvia celebrada aquest matí. Advocats Cristians va presentar aquesta acció judicial en considerar que el responsable municipal de Callosa havia “lesionat la dignitat” del col·lectiu i “menyscabat la seua fama” per unes declaracions que va fer en una roda de premsa després de l’enderrocament de la Creu de Callosa.

Segons aquestes fonts, Ballester va transmetre que “Advocats Cristians és una plataforma clarament antidemocràtica” i que “l’extrema dreta intenta de nou involucrar la societat espanyola vinculant religió amb ideologia d’extrema dreta”. També hauria afirmat que l’associació “només obri la boca per a dir qualsevol disbarat” i que “l’única cosa que fan és intentar pressionar el sistema judicial i els polítics, fins i tot arriben als partits locals”.

La presidenta de l’Associació Espanyola d’Advocats Cristians, Polonia Castellanos, ha asseverat que “aquestes paraules són intolerables i degradants per a totes les persones que estan darrere de l’associació”. Al seu judici, són “una falta de respecte per a tots els nostres socis i voluntaris” i ha recordat que “les injúries no tenen cabuda dins de la llibertat d’expressió”. Per això, ha al·legat que “dir que som una plataforma antidemocràtica o que denigrem els drets de les dones atempta clarament contra el nostre honor”.

Pendents de resoldre què passa amb la Creu

Finalment, Advocats Cristians recorda que està a l’espera de la resolució del cas de l’enderrocament de la Creu de Callosa davant els tribunals. En aquestos moments, l’associació té diversos procediments oberts en relació amb aquest cas “per atacar els drets fonamentals i atemptar contra la llibertat religiosa”.

L’Ajuntament de Callosa de Segura va retirar la creu que hi havia a la plaça d’Espanya la matinada del 29 de gener, segons estava previst en compliment d’una resolució del consistori en aplicació de la Llei de Memòria Històrica.

Comparteix

Icona de pantalla completa