Diari La Veu del País Valencià
Compromís i el PSPV de Crevillent denuncien pintades a les seus a favor del Valle de los Caídos

Compromís per Crevillent (el Baix Vinalopó) ha denunciat aquest dimecres a la Guàrdia Civil la pintada amb el lema ‘El Valle no se toca’ –en referència al Valle de los Caídos–, amb les quals ha despertat la seua seu aquest matí. La seu del PSPV també ha rebut missatges similars, segons ha informat la coalició.

En declaracions a Europa Press, el portaveu municipal de Compromís, José Manuel Penalva, ha detallat que la pintada respon a grups d’extrema dreta i que evidencia qui està “a favor d’un règim democràtic i qui a favor del règim de Franco”.

A més, ha relatat que Crevillent ha despertat aquest dimecres amb cartells “de convocatòria nacional, en la qual apareix un mòbil, per a fer algun tipus de manifestació el 15 de juliol”. “Es veu que han vingut i han empaperat algunes places amb la convocatòria”, ha assegurat Penalva, que ha destacat que porten el mateix lema: ‘El Valle de los Caídos no se toca’.

“El que farem aquesta vesprada és presentar a la caserna de la Guàrdia Civil d’ací la denúncia corresponent”, ha anunciat Penalva, qui ha rebutjat “evidentment, un tipus d’actes que volen coaccionar o amenaçar un col·lectiu com Compromís per Crevillent pel seu posicionament. Penalva ha assegurat que és la “primera vegada” que els pinten la seu.

Comparteix

Icona de pantalla completa