La Comissió d'Explotació del Tajo-Segura aprova un transvasament de 38 hectòmetres per a juliol

L'anterior Ministeri d'Agricultura ja va autoritzar una triple transferència per a abril, maig i juny
11 juliol 2018 01:00h
L\'últim transvasament que es va realitzar des dels embassaments d\'Entrepeñas i Buendía al Segura va ser el 10 de maig de 2017

La Comissió Central d'Explotació de l'Aqüeducte Tajo-Segura ha autoritzat aquest dimecres transferir 38 hectòmetres cúbics d'aigua durant el mes de juliol. Fonts coneixedores del desenvolupament de la reunió de la Comissió han confirmat a EFE el transvasament.

La reunió de la Comissió Central d'Explotació del transvasament ha sigut presidida pel director general de l'Aigua del Ministeri per a la Transició Ecològica, Manuel Menéndez.

Es tracta de la primera transferència de cabals des dels embassaments de capçalera d'Entrepeñas i Buendía acordada amb el nou executiu espanyol. L'anterior Ministeri d'Agricultura ja va autoritzar un triple transvasament d'una conca a l'altra per a abril, maig i juny. 

La legislació estableix que els transvasaments des del Tajo cap a la conca del Segura només són possibles quan els embassaments de capçalera d'Entrepeñas i Buendía es troben per damunt dels 400 hectòmetres cúbics.

next