Diari La Veu del País Valencià
Foment assegura que Europa estudiarà les peticions del Consell sobre les xarxes transeuropees

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, s’ha reunit aquest dimarts amb la comissària Europea de Transport, Violeta Bulc, qui ha acceptat estudiar la inclusió de la connexió del Corredor Mediterrani amb la façana atlàntica i cantàbrica en el nou Reglament CEF (Mecanisme Connectar Europa), tal com demanava la Generalitat. Amb la finalitat d’abordar i arribar a un acord sobre aquest tema, tots dos han previst la celebració d’una pròxima reunió entre els serveis tècnics del Ministeri de Foment i de la Comissaria de Transports.

Ábalos ha sol·licitat a la comissària la inclusió del tram Saragossa-Sagunt, que tanca el corredor Cantàbric-Mediterrani, i del trajecte Madrid-València, que permet la connexió del Mediterrani amb l’Atlàntic, per la seua especial rellevància com a integradors i vertebradors del territori i per la seua capacitat d’exercir com a palanca per al seu desenvolupament econòmic.

La decisió d’Europa arriba després que el president de la Generalitat, Ximo Puig, anara a Brussel·les a demanar als responsables comunitaris de transport la inclusió d’uns ramals beneficiosos no sols per a l’estat espanyol sinó per a tot Europa. Puig també va fer front comú amb el president aragonés, Javier Lambán, per a lluitar per unes infraestructures beneficioses per ambdues autonomies.

També aquest dimarts el secretari autonòmic d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Josep Vicent Boira, ha presentat davant la Comissió Europea un informe de més de 33 pàgines que recull la informació tècnica i econòmica necessària per a justificar la pertinència d’incloure els sectors Sagunt-Saragossa i Madrid-València en els corredors de les xarxes transeuropees de transport.

Unes dades “tècniques i objectives” davant les quals, tal com ha apuntat el secretari autonòmic, “la Comissió Europea s’ha mostrat molt receptiva, per la qual cosa confiem que durant la tramitació de la configuració de les noves xarxes bàsiques de transport s’incloguen els dos brancs reivindicats”.

La setmana passada els empresaris valencians van confiar en la ‘valenciania’, d’Ábalos per a aconseguir que el Corredor Mediterrani siga una realitat en un futur pròxim.

Comparteix

Icona de pantalla completa