Diari La Veu del País Valencià
Nomdedéu declara al jutjat aquest dimecres arran d’una querella del PPCV per malversació

La vicealcaldessa de Castelló, Ali Brancal, i el secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, compareixeran demà a partir de les 10.30 hores en condició de querellats davant el Jutjat d’Instrucció 2 de Castelló arran de la querella presentada pel PP municipal, que els acusa dels delictes de malversació i falsedat per fets esdevinguts en 2014, quan estaven en l’oposició. Fonts del Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ) han confirmat que Brancal i Nomdedéu atestaran davant el jutge a partir de les 10.30 hores.

Segons fonts del PP de Castelló, la querella va sorgir després que Brancal i Nomdedéu utilitzaren presumptament “el servei municipal de Correus per a enviar sobres amb la capçalera municipal, a l’interior dels quals hi havia propaganda electoral de Compromís demanant el vot, a més dels seus sobres i llistes electorals amb el candidat a les eleccions europees”.

El portaveu popular adjunt del PP, Juan José Pérez Macián, va assenyalar que “si es constata la veracitat dels fets, estaríem davant d’una vicealcaldessa que, estant en l’oposició, va poder haver utilitzat diners de tots els castellonencs per a demanar el vot de la seua candidatura nacionalista. Una maniobra impròpia de qui pregona transparència i exemplaritat des de les institucions públiques”.

Nomdedéu va explicar a través de les xarxes socials sobre les acusacions de Macián que “no és cert hi haja cap investigació per un presumpte delicte electoral”. El secretari autonòmic va indicar que hi ha “una querella personal de Juan José Pérez Macián contra mi i contra Ali Brancal i no tenim condicions d’investigats, sinó de querellats”.

En la querella, segons Nomdedéu, “no es parla de cap delicte electoral, sinó que Pérez ens acusa de malversació” i “com l’anterior vegada que el PP em va portar als tribunals, no faré declaracions si no és davant el jutge, quan siga el moment processal oportú”.

Comparteix

Icona de pantalla completa