Diari La Veu del País Valencià
El Consell destinarà 200 milions a la construcció i rehabilitació de jutjats fins a 2021

El Consell ha anunciat que invertirà 200 milions d’euros entre els anys 2017 i 2021 com a part del Pla d’Infraestructures Judicials elaborat per la Conselleria de Justícia que aborda la construcció de nous edificis, la rehabilitació dels més antics i la seua adequació energètica i mediambiental. El pla presentat aquest dimarts inclou l’edificació de la nova Ciutat de la Justícia d’Alacant i la rehabilitació del Tribunal Superior de Justícia.

Des de la Conselleria volen aportar una nova imatge per “una justícia del segle XXI” amb edificis de qualitat. La inversió de més de 200 milions d’euros en infraestructures judicials entre 2017 i 2021 se centra en la construcció de nous edificis a poblacions com Alacant, Gandia, Torrent, la Vila Joiosa i Alzira, a més de la rehabilitació integral de les seus del TSJ de València, el Palau de la Justícia d’Alacant a més d’Ontinyent, Nules, Vinaròs i Torrevella. Així mateix es millorarà l’eficiència energètica dels edificis de l’administració de Justícia a Elda, Villena, Paterna, Alacant, Castelló, Novelda, entre altres. Part de les inversions, com ara la renovació de la seu de la Fiscalia de Gandia, ja s’han realitzat i altres, com per exemple les dependències del jutjats Mislata, estan en procés.

L’acte de presentació al Palau de la Generalitat ha comptat amb la presència de la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, el president de la Generalitat, Ximo Puig, i alguns alcaldes de diferents municipis del País Valencià on s’han realitzat inversions com ara Alacant, Mislata, Gandia, Torrent, Xàtiva i la Vila Joiosa. Bravo ha emfatitzat que una de les principals actuacions dins del camp de les actuacions integrals incloses al Pla és la construcció de la Ciutat de la Justícia a Alacant amb un pressupost de 53,3 milions d’euros ja que fins el moment no comptava amb cap. La consellera ha explicat que la nova seu comptarà amb unes condicions de seguretat i higiene adequades perquè els treballadors puguen “oferir un servei públic d’excel·lència”.

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, s’ha mostrat esperançat amb la posada en marxa del projecte: “Avui ja tenim un anunci damunt la taula amb la presentació d’un full de ruta i xifres prou concretes. L’anunci de la licitació del projecte és un principi encara que les inversions en si mateixes estan posposades per a la següent legislatura”.

De la mateixa manera, les obres al Tribunal Superior de Justícia de València s’iniciaran en 2019 amb una inversió de 25 milions d’euros. “Aquest palau presentava unes carències que mai s’havien esmenat per l’esforç econòmic que suposava i ara ho hem aconseguit”, ha declarat la consellera. El president de la Generalitat ha explicat que el Pla d’Infraestructures té com a objectius clars la dotació a la ciutadania d’una atenció digna, la vertebració de l’administració de la justícia i la dotació de mitjans dignes als professionals.

El Pla d’Infraestructures Judicials que duu per lema ‘la nova cara de la justícia’ busca “posicionar el ciutadà al centre de les polítiques” amb una visió integradora i té l’objectiu principal de modernitzar la justícia amb un “model sostenible, eficaç i eficient” per tal de garantir un accés igualitari, com ha destacat la consellera Gabriela Bravo. Es tracta d’una realitat amb “una visió de present i de futur que presenta unes condicions dignes per a treballadors. No és un power point, aquest és un projecte tangible”, ha assegurat.

Per la seua banda, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha argumentat que la justícia és un dels pilars fonamentals de l’estat del benestar. “S’ha de deixar de banda la paraula ‘despesa’ en el camp de la justícia, el que hi ha és inversió perquè és una peça clau per al desenvolupament”. El president també ha ratificat l’aliança potent entre els diferents ajuntaments i la Generalitat mitjançant l’estratègia comú del conjunt de les tres províncies. Per últim, Puig ha destacat que es vol “tornar a allò que realment Europa aporta al món: Justícia”.

Comparteix

Icona de pantalla completa