Diari La Veu del País Valencià
L’AVL i l’Institut Ramon Llull obrin les portes de la seua escola d’estiu a trenta universitaris europeus i americans

Un trentena d’alumnes de vint universitats europees i americanes participen en un curs d’estiu per a estrangers organitzat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) i l’Institut Ramon Llull, amb la col·laboració de la Universitat de València (UV) i amb l’objectiu de fomentar la llengua i cultura dels valencians.

La quarta edició de l”Estada lingüística d’estiu’, que se celebra en el Col·legi Major Rector Peset, ha sigut inaugurada aquest dilluns per la secretària de l’AVL, Verònica Cantó, i està orientada a la difusió de la llengua i la cultura valenciana, segons ha informat l’Acadèmia en un comunicat.

El curs compta amb trenta alumnes, deu més que l’edició passada, i tindrà una durada de dues setmanes, com a resultat de l'”interés” que la convocatòria té entre els estudiants dels lectorats de valencià finançats per la Generalitat a les universitats d’Amiens, Cambridge, Torí, Guadalajara, Granada i a la Universidad Autónoma de Madrid.

Així mateix, l’Institut Ramon Llull, que des de fa dos anys participa en el projecte iniciat per l’AVL, aporta vint estudiants dels seus lectorats en les universitats de Belgrad, Bolonya, Brno, Bucarest, Budapest, Lisboa, Mèxic, Moscou, Munic, Praga, Roma, São Paulo i Venècia.

Cantó ha destacat la voluntat del curs de visibilitzar la “realitat valenciana” des de “totes les perspectives possibles”: la lingüística, la històrica, l’artística, la cultural, la social, la comunicativa i, fins i tot, la gastronòmica, la paisatgística, la urbana i la nocturna.

El programa inclou 38 hores de classe de llengua i cultura impartides pel director del curs, Pau Sanchis, i per la professora de la Universitat de Torí, Aina Sendra, i, a més, comptaran amb la participació dels acadèmics Artur Ahuir i Emili Casanova, així com l’escriptora Anna Moner, el contacontes Carles Cano, el lingüista Adrià Castell i el músic Òscar Briz.

Els estudiants també realitzaran una sèrie d’activitats “complementàries”, com, per exemple, visites guiades per València; excursions a l’Albufera i a Sagunt, i una ruta per Alboraia. A més, assistiran a algun espectacle, faran un recorregut pel monestir de San Miguel dels Reis i visitaran l’AVL, on seran rebuts pel president Ramon Ferrer.

Comparteix

Icona de pantalla completa