Diari La Veu del País Valencià
Els termòmetres de Xàtiva arriben als 39 graus

Les temperatures màximes han presentat un ascens lleuger respecte a aquest diumenge amb l’excepció de les localitats d’Oliva (la Safor) i Xàtiva (la Costera), on han augmentat 7 i 6 graus respectivament. A més, els termòmetres han arribat als 39 graus a la capital de la Costera.

Segons dades de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), a la demarcació de Castelló s’han registrat màximes de 34 graus a Vinaròs (el Baix Mestrat) i a Castelló de la Plana –la temperatura més alta de 2018 a la ciutat–; 33 a Sogorb (l’Alt Palància), i 27 a Castellfort (els Ports).

A la demarcació de València han destacat les temperatures de Xàtiva, així com els 35 graus d’Oliva i Utiel i els 32 de València i Polinyà de Xúquer (la Ribera Baixa).

Pel que fa a la demarcació d’Alacant, les temperatures més altes s’han registrat a Xàbia (la Marina Alta), amb 33 graus, seguits dels 32 de l’Altet (el Baix Vinalopó) i els 31 de Rojals (el Baix Segura), el Pinós (el Vinalopó Mitjà) i Alacant.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, segons les prediccions del Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani CEAM, ha activat per a aquest dilluns l’alerta sanitària per nivell alt o taronja (temperatures que podrien superar els 39°) en més de 100 municipis valencians. Així mateix, la previsió per a demà és que es mantinga l’alerta en aquestes zones. Les zones climatològiques en alerta per calor són la 15, 16, 17 i 18, que corresponen a les comarques de la Foia de Bunyol, la Canal de Navarrés, la Ribera Alta, l’Horta Sud, la Costera, la Vall d’Albaida i El Comtat.

En el pol oposat es troba el cas de Morella (els Ports), on a les 19h s’han registrat 18,2 graus. Així ho ha indicat l’Aemet en Twitter, que ha destacat la variació de situacions meteorològiques entre la comarca dels Ports, on ha caigut una gran tempesta en les darreres hores, i la resta del País Valencià. Per exemple, a Morella han caigut 18 litres per metre quadrat fins a les 19h. Abans de la tempesta, s’han fregat els 30 graus.

Comparteix

Icona de pantalla completa