Diari La Veu del País Valencià
La Diputació de València liquidarà Divalterra, l’empresa dels escàndols

L’equip de govern de la Diputació de València ha acordat aquest dilluns el tancament “ordenat” de l’empresa pública Divalterra, l’antiga Imelsa, arran de la investigació judicial oberta per possible prevaricació i malversació en la contractació d’alts càrrecs.

Així ho ha anunciat la presidenta en funcions de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, després de la reunió de l’equip de govern amb vistes a la convocatòria de la junta de portaveus per a la celebració, previsiblement aquesta setmana, del ple on es farà efectiva la renúncia de Jorge Rodríguez com a president de la Diputació arran de la investigació per l’operació Alqueria.

Maria Josep Amigó ha destacat que el tancament de Divalterra, per al qual no ha concretat data, s’abordarà “amb totes les garanties jurídiques que calguen i els informes necessaris”.

La presidenta en funcions ha comentat que la idea és anar buidant de competències l’entitat en favor de la corporació provincial i d’altres administracions com la Generalitat. Igualment, ha enviat un missatge de tranquil·litat als treballadors, tot garantint-los que els seus drets “mai seran vulnerats”.

Amigó ha afegit que en el consell d’administració que està previst celebrar en Divalterra en breu, es produirà “el cessament dels cogerents i el secretari” –Agustina Brines (ja destituïda per Compromís), Xavier Simó i Jorge Cuerda, respectivament– també detinguts en l’operació Alqueria.

Podem “celebra” el tancament

El líder de Podem, Antonio Estañ, s’ha felicitat per la decisió: “No bastava amb el canvi de nom d’Imelsa. Calia tancar l’epicentre de la trama Taula i ens alegrem de la decisió encara que arribe tard”.

“Seguim insistint que es garantisca que les diputacions es buiden en aquesta legislatura per una qüestió de transparència i eficàcia, i no només com a reacció davant de casos de corrupció als quals no s’hauria d’haver arribat mai”, ha sentenciat el també sínidc de la formació morada a les Corts en referència a l’operacio Alqueria i la detenció de Jorge Rodríguez.

Comparteix

Icona de pantalla completa