Diari La Veu del País Valencià
La residència d’Albocàsser passa a ser de gestió pública i la Generalitat mantindrà els 27 treballadors

L’Institut Valencià d’Atenció Social-Sanitària (IVASS) depenent de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha assumit la gestió del CEEM d’Albocàsser per a persones amb trastorn mental després de finalitzar el contracte existent amb l’empresa que el gestionava des de 2014.

La secretària autonòmica de Serveis Socials i Autonomia Personal, Helena Ferrando, ha explicat que aquesta decisió s’ha adoptat tenint en compte les característiques especials de les persones i la ubicació del centre, que inicialment havia sigut concebut com una residència per a persones majors, la qual cosa fa que estiga separat del nucli urbà.

L’objectiu de la Conselleria és que les instal·lacions es convertisquen en un “centre de pas” dins del procés d’integració social de les persones amb trastorn mental. Per a açò, tal com ha explicat la secretària autonòmica, és necessari introduir una sèrie de millores en el centre i en els serveis disponibles.

Helena Ferrando ha assenyalat que la intenció de la Conselleria és treballar amb les 34 persones usuàries del CEEM d’Albocàsser “per a millorar la seua qualitat de vida des d’un model orientat a la recuperació i a la plena inclusió social, comptant, especialment, amb la seua participació activa”.

En les línies de l’estratègia de salut mental de la Generalitat s’estableix com a finalitat oferir a les persones amb trastorn mental “no solament un procés merament assistencial, sinó una intervenció integral amb itineraris personals que atenguen les seues necessitats específiques”, ha assenyalat Ferrando.

Amb aquest objectiu, la secretària autonòmica ha explicat que es milloraran els serveis i les instal·lacions del CEEM d’Albocàsser, de manera que les persones residents “estiguen de manera temporal en la residència per a viure després en pisos tutelats i integrar-se en la societat i que altres persones puguen optar a les places del centre i continuar amb el mateix procés”.

Atès que el centre es troba situat fora del nucli urbà, s’ha previst la dotació de dues furgonetes que permetran el trasllat de residents per a realitzar activitats d’inclusió social i treball en la comunitat.

Així mateix, es realitzaran una sèrie de reparacions i millores en l’habitabilitat de la residència, com la reparació i instal·lació d’aires condicionats, la reparació de goteres i d’altres elements arquitectònics, a més de la millora de televisors, d’equips de música, de mobiliari i de material informàtic.

Personal del centre

Respecte al personal del centre, la secretària autonòmica ha declarat que la Generalitat assumirà la plantilla dels 27 treballadors actuals com a personal laboral fix.

Entre les millores que s’introduiran, destaca també la seua inclusió en la unitat d’acció tècnica de l’IVASS per a donar suport en l’atenció a les persones residents al centre, que arreplega i avalua necessitats i fa un seguiment i avaluació de la implantació d’aquestes. Així mateix, s’incrementarà la coordinació i col·laboració entre diferents serveis públics que permeta la millora del servei existent i l’engegada d’altres nous.

Comparteix

Icona de pantalla completa