Diari La Veu del País Valencià
Un jutjat inhabilita 9 anys Carles Recio per cobrar durant 10 anys de la Diputació de València sense anar a treballar

El Jutjat contenciós administratiu número 5 de València ha imposat nou anys de suspensió de funcions al funcionari de la Diputació que va estar cobrant deu anys sense anar a treballar en considerar que va cometre una infracció molt greu i una altra greu continuada de l’Estatut Bàsic de l’Empleat públic.

D’aquesta manera, el jutjat accepta parcialment el recurs interposat pel funcionari Carles Recio, cap de la Unitat Bibliogràfica de la Diputació, contra el decret d’agost de 2017, del president de la corporació, pel qual se li imposava la sanció de separació de servei i tres anys de suspensió de funcions per una falta molt greu continuada d’abandó del servei.

El jutjat anul·la aquesta resolució en entendre que no és ajustada a dret però sí que considera que existeix un “notori incompliment de les funcions essencials inherents al lloc de treball o funcions encomanades” pel qual li correspon la suspensió per un període de nou anys. En la sentència es destaca que ha quedat provat que no consta activitat alguna per part del funcionari des d’octubre de 2007 fins a gener de 2017 i que acudia al matí a primera hora, fitxava, marxava i tornava a l’eixida per a fer-ho de nou.

Recio es va excusar per no treballar al·legant que mancava d’un lloc on fer-ho i l’exercia en diverses biblioteques i hemeroteques públiques, d’acord amb la resolució a la qual ha tingut accés Europa Press.

No obstant això, segons el jutjat “no es va registrar la menor sol·licitud per la seua part perquè li fóra proporcionat un espai físic per a poder treballar, una vegada que es va derrocar l’edifici en el qual tenia la seua ubicació” i es considera provat que el funcionari “es va acomodar a la situació que el beneficiava, sense que deixe de ser cridaner que una entitat pública, després de la demolició d’un edifici, no resitue la totalitat dels funcionaris que teòricament treballaven en ell”.

En eixe moment, se li va disposar una taula i una cadira en l’arxiu i se li va assignar un projecte sobre Blasco Ibáñez. No obstant això, el jutjat precisa que la seua situació “resulta impossible que succeïra sense l’aquiescència o el desinterés de l’administració per a la qual treballava, i això no solament durant el període de 2007 a 2015”.

“Una condemna exemplaritzant”

La presidenta en funcions de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, ha qualificat d'”exemplaritzant” la sentència. No obstant això, els serveis jurídics de la corporació estudiaran la possibilitat d’interposar un recurs. “Encara que la sentència no estima la separació del servei com havíem demanat des de la Diputació, avala amb rotunditat el procediment seguit per aquesta institució en el seu expedient i posa en valor i descriu totes les proves que hem aportat”, ha apuntat Amigó en un comunicat.

La presidenta en funcions veu “molt positiva” la sentència perquè, malgrat estimar parcialment el recurs de Recio, que demanava no ser inhabilitat permanentment, “ha imposat dues penes que s’acumulen, una de sis anys, que és la pena màxima per a un cas així, i una altra de tres anys, que sumen un total de nou anys d’inhabilitació”. “Des del govern de la Diputació s’ha actuat amb decisió i contundència amb un tema que venia d’anteriors corporacions i hem treballat per a corregir aquesta situació irregular i inacceptable, com ho demostra aquesta sentència de caràcter exemplaritzant”, ha manifestat Amigó.

Comparteix

Icona de pantalla completa