Podem demana que el "buidatge" de les diputacions "es garantisca" abans de les eleccions de 2019

Antonio Estañ dóna suport a la nova Llei de Governs Locals tot i que la veu "tardana" i forçada pel cas Alqueria
/ València
6 juliol 2018 01:00h
Antonio Estañ planteja que els ajuntaments i les mancomunitats assumisquen les competències de les diputacions.

El secretari general de Podem, Antonio Estañ, ha valorat la nova Llei de Governs Locals de Ximo Puig com "un fet positiu" perquè "el Consell arreplega el guant encara que siga tardanament" de la demanda de deixar sense competències les diputacions provincials.

"Lamentem que s'haja produït davant un cas de corrupció concret", ha puntualitzat Estañ abans de recordar que "el Consell acumula un considerable retard en la reforma de la Llei de Règim Local i l'elaboració d'una Llei de Coordinació de les Diputacions que repartisca finalment les seues competències entre altres instàncies, sobretot les municipals i les mancomunitats".

Podem ha anunciat el seu compromís per a treballar juntament amb Consell per a traure avant una llei que realment supere les diputacions i reforce el paper dels ajuntaments i les mancomunitats. La formació morada insisteix en la reducció de les despeses supèrflues relacionades amb alts càrrecs i la reordenació de l'administració per a impulsar la integració i coordinació de les seues funcions amb la Generalitat.

Tot això hauria d'anar combinat amb la necessitat d'acostar la gestió als ciutadans mitjançant l'optimització de l'ús dels recursos a través dels consistoris i de les mancomunitats.

"Cal anar més enllà d'aquesta reacció puntual, concretar quin serà el contingut d'eixa nova llei i garantir que s'aprovarà durant aquesta legislatura", ha reclamat Estañ, qui ha insistit en la necessitat de complir el Pacte del Botànic i el buidatge de competències de les diputacions.

"Ens hauria agradat que aquesta proposta es fera abans", ha manifestat, "i que fóra presentada en un altre moment i forma, no com a reacció a un cas de corrupció que involucra als partits que integren el Consell. Han tingut molt de temps per a superar el model de diputacions provincials amb el guió signat en el Botànic", ha conclòs.

next