Diari La Veu del País Valencià
Comprar-se una bici a Castelló de la Plana està subvencionat amb 200 euros

L’Ajuntament de Castelló ha habilitat per primera vegada una línia de subvencions per a la compra de bicicletes, especialment models elèctrics, per a potenciar la mobilitat sostenible en els desplaçaments urbans.

La partida global ascendeix a 15.000 euros i permetrà subvencionar amb fins a 200 euros la compra de bicicletes elèctriques o equips de conversió i amb 100 euros l’adquisició de bicicletes convencionals.

El servei municipal de préstec de bicicletes, Bicicas, ha permés en els últims anys popularitzar l’ús de la bicicleta en els trajectes urbans, “per la qual cosa ara incentivem l’ús de la bicicleta privada a través d’aquesta línia de subvencions de la compra entre particulars”, ha remarcat el regidor de Mobilitat, Rafa Simó. “Castelló té unes condicions òptimes, per la seua orografia i per la seua climatologia, per a afavorir els desplaçaments en bicicleta”, ha afegit.

Les sol·licituds de subvenció es podran presentar fins al 30 d’octubre al registre i hauran d’estar referides a compres de bicicletes elèctriques, bicicletes urbanes i equips convertibles des de l’1 de gener fins al dia de la presentació, seguint els criteris que recullen les bases de la subvenció que es publiquen aquest dijous en el Butlletí Oficial de la Província (BOP).

Entre els criteris per a la valoració de les sol·licituds s’inclou l’adquisició en xicotets comerços o als establiments adherits a associacions de comerciants de Castelló. Aquesta mesura s’emmarca dins del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i Seguretat Vial, que té entre els seus objectius fomentar l’ús de la bicicleta.

Fonts municipals recorden que aquest estiu s’executaran cinc nous quilòmetres de carrils bici en tres zones diferents de la ciutat: l’avinguda Casalduch, els grups perifèrics i la Ciutat del Transport.

Comparteix

Icona de pantalla completa