Diari La Veu del País Valencià
Ximo Puig, en À Punt: Com a mesura transitòria, l’Estat podria assumir el FLA que altres han rebut com a finançament ordinari

Coincidint amb el tercer aniversari del govern del Botànic, la televisió d’À Punt ha entrevistat aquest dimecres el president de la Generalitat, Ximo Puig. En la primera intervenció del cap del Consell en la nova televisió pública valenciana, el també líder dels socialistes valencians ha destacat que “la posició del Consell enfront del govern espanyol es mantindrà amb absoluta lleialtat cap als valencians”.

Puig ha volgut explicar que tot i l’advertiment de Pedro Sánchez que la reforma del finançament no s’aprovarà en aquesta legislatura, el president espanyol ha obert la porta a “mesures transitòries” que donen un respir a les arques públiques valencianes. El president de la Generalitat ha apuntat la possibilitat que l’Estat assumisca “el FLA (Fons de Liquiditat Autonòmica) com a deute mancomunat”, atés que altres territoris han rebut aquestos recursos en forma de “finançament ordinari”.

Aquesta entrevista, emesa dins de l’informatiu À Punt Notícies Nit, conclou la programació especial elaborada per la radiotelevisió pública per a fer balanç dels tres anys de govern de l’executiu format pel PSPV i Compromís i que va començar aquest dimarts amb un debat a cinc amb els portaveus parlamentaris de PP, PSPV, Compromís, Podem i Ciutadans.

Aquestes són les frases més destacades del president Ximo Puig en l’entrevista realitzada per la periodista Victòria Maso:

  1. Obertura d’À Punt: “Estic emocionat perquè tornem a tindre una radiotelevisió pública renovada. Era un compormís. Hem tardat i ho he patit. Però, ho hem fet amb més consens. És una televisió pública de qualitat i independent”.

  2. Jorge Rodríguez: “La dimissio va eixir d’ell. És una persona responsable que posa l’interés institucional per davant. Estem alçant la hipoteca reputacional després de 20 anys amb les institucions tacades i ferides per la corrupció. Hem de donar exemple fins i tot quan no es tracta pròpiament de casos de corrupció”.

  3. Divalterra: “La Diputació de València serà qui prenga la decisió d’acabar o no amb Divalterra. Els problemes són de la gestió no de l’empresa en si. És cert que l’època de Rus va ser molt nefasta. Queden rèmores. Però, quede a l’espera del que decisdisca la Diputació”.

  4. Crespo-Gomar: “Hi ha una interlocutòria de la jutgessa on diu que no hi ha trama de finançament il·legal organitzat. En 2007 jo estava a Morella i no sé què va passar. Però, serem molt exigents. Si en algun moment en algun jutjat apareix algun tipus de responsabilitat l’assumirem. L’assumiran els protagonistes d’aquestes històries”.

  5. El Botànic: “Tenim una relació magnífica amb els socis de govern. El Pacte del Botànic ha sigut la clau que ha permés obrir el nou temps. El projecte no s’acaba en quatre anys. Ens queda un any decisiu. Hem de complir al màxim l’acord i el discurs d’investidura”.

  6. El seu futur com a candidat del PSPV: “Sí. Ho seré, tinc ganes, tinc força i un partit que em dóna suport”.

Comparteix

Icona de pantalla completa