Diari La Veu del País Valencià
Detingut el presumpte autor de l’incendi que va arrasar 70 hectàrees en Gilet
Europa Press / València

Al detingut, un home de 51 anys i de nacionalitat espanyola, se’l considera presumpte autor d’un delicte d’incendi forestal i un altre contra l’ordenació del territori i l’urbanisme. Segons la Guàrdia Civil, l’incendi es va originar a causa dels calius d’un incendi anterior mal apagat i que, per la força del vent, es va revifar i es va propagar, la qual cosa va ocasionar un “gran dany” mediambiental en el Parc Natural de la Serra Calderona.

Per la gran magnitud de l’incendi es van desallotjar al voltant de 300 persones de les seues cases pel “greu risc” per a la seua integritat física. Les recerques realitzades, en les quals es van utilitzar modernes tècniques, van permetre comprovar que el presumpte autor dels fets és un home de 51 anys que va ser detingut el passat 13 de març.

Segons la Guàrdia Civil, l’incendi es va produir en l’entorn d’un centre cultural dins del Parc Natural de la Serra Calderona, en el qual hi havia un taller d’escultura on es practicaven talls sobre la pedra i ferro utilitzant diversa maquinària. Així mateix, es van trobar “nombroses” puntes de cigarret en el lloc dels fets.

Segons les recerques realitzades per agents responsables del cas, s’ha pogut determinar que l’incendi es va produir per un incendi anterior mal apagat, on a causa del fort vent, es van revifar els calius existents, cosa que va provocar el nou foc.

La Guàrdia Civil manté obertes les recerques i no es descarten noves detencions a mesura que avancen. El detingut ha passat a la disposició del Jutjat d’Instrucció número 3 de Sagunt.

Comparteix

Icona de pantalla completa