Els museus festius de València reben més de 115.000 visites de gener a juny, un 12% més que en 2017

L'Ajuntament té previst mamprendre una reforma de l'espai expositiu de la Setmana Santa Marinera
/ València
3 juliol 2018 01:00h

Els museus festius de València han sumat durant el primer semestre d'aquest any més de 115.000 visitants, una xifra que representa un increment del 12% respecte al mateix període de l'any passat.

Els primers sis mesos de l'any han confirmat la continuïtat de la tendència a l'alça de la xifra de visites als museus festius de la ciutat de València, en registrar un total de 115.582 visitants, mentre que en 2017 els mateixos centres expositius van combregar 102.907 persones, segons ha informat la Regidoria de Cultura Festiva en un comunicat.

El remodelat Museu Faller continua sent el que registra un volum més alt de visites. El regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València, Pere Fuset, ha mostrat la seua satisfacció perquè "després de batre rècords l'any passat, de nou rebem unes dades que demostren que amb un bon treball de promoció el patrimoni cultural festiu de la nostra ciutat genera interès creixent entre el veïnat de València i el turisme". En aquest sentit, Fuset ha destacat l'acció mampresa des del primer dia del mandat per l'actual govern municipal per a "dignificar i difondre aquestos espais culturals amb reformes museístiques, millores de les seues instal·lacions i tramitant les seues homologacions com a museus oficials", un aspecte ja aconseguit en el cas del Museu Faller i que està en marxa en els altres dos casos.

Precisament el Museu Faller és el que registra més visites i, a més, ha experimentat un increment major respecte a l'any passat. Entre gener i juny l'han visitat 72.548 persones, un 16 per cent més que durant els sis primers mesos de 2017, quan el varen visitar 62.603 persones. De fet, tant en març com en abril d'enguany s'ha superat la xifra mensual màxima de visites aconseguida l'any passat (17.670 persones), en registrar 19.969 i 17.730 visites, respectivament. Pel que fa al Museu del Corpus – Casa de les Roques s'han comptabilitzat 35.124 visites durant el primer semestre, un 8,7 per cent més que al mateix període de l'any passat, quan n'hi hagué 32.303. Aquestes dades han sigut possibles, tot i haver estat tancat en febrer per obres, gràcies a registres com els dels mesos de març i maig, amb 9.301 i 9.119 visites, per damunt del mes de 2017 amb més afluència de gent (març, amb 8.993).

També el mes de març va suposar un rècord de visites al Museu de la Setmana Santa Marinera, amb 3.562, quan el mes amb més visites de l'any passat va ser abril amb 2.897.  En total, durant el primer semestre aquest museu ha rebut 7.910 visitants, unes xifres molt similars a les de l'any passat, tot i perdre poc més d'un centenar de visitant ja que registrà 8.011 visites. El consistori apunta que manté el repte d'augmentar les visites al Museu de la Setmana Santa Mariner, el més allunyat al centre dels tres, i en les pròximes setmanes s'anunciarà una completa reforma museogràfica d'aquest.

next