Diari La Veu del País Valencià
L’ocupació de Palestina encén la Comissió de Drets Humans de les Corts

El boicot contra Israel per la seua política colonialista als territoris palestins ha produït una agra polèmica entre la diputada del PPCV Maite Parra i la parlamentària proponent, la socialista Rosa Mustafà. Ja abans, Mustafà havia retret al diputat de Ciutadans Emilio Argüeso la indefinició del seu partit al voltant de la qüestió i la seua negativa a donar suport a una Proposició No de Llei (PNL) que inclou “el boicot, la desinversió i les sancions (BDS)” per a forçar Israel a canviar de política.

Carregant el vídeo…

Maite Parra s’ha queixat que en la defensa de la PNL Mustafà no ha dit que “hi ha uns terroristes que llancen contínuament projectils a l’estat d’Israel des de Gaza”. Tot seguit ha explicat que “Gaza rep atacs de defensa d’Israel perquè és des de Gaza des d’on els terroristes ataquen Israel”.

Parra ha relacionat qualsevol mesura contra la política israeliana amb l’antijudaisme històric i amb l’antisemitisme: “La història ha intentat demonitzar el judaisme”.

Rosa Mustafà ha reaccionat indignada “per la falta de respecte que suposa identificar el poble palestí amb el terrorisme”. La diputada del PSPV, amb arrels palestines, ha explicat que “no es tracta de bloquejar un poble” i que no s’estava parlant “de religió ni de fa dos mil anys”.

“Això és una qüestió de colonianisme. Que existisquen grups terroristes justifica que s’assassinen xiquets i xiquetes? No bloquegem els jueus, sinó un estat que no compleix el dret internacional. Mire’m a la cara i diga’m que la meua àvia té la culpa de l’existència de Hamas vint anys després que l’exèrcit d’Israel la va traure a trets de sa casa i la va fer caminar 40 kilòmetres. La meua àvia era coixa”, ha relatat Mustafà tot adreçant-se a la diputada del PPCV.

La tramitació de la PNL s’ha aprovat amb els huit vots favorables del PSPV, Compromís i Podem i l’abstenció del PPCV i Ciutadans.

Comparteix

Icona de pantalla completa