Diari La Veu del País Valencià
L’atur registra un descens de més de 7.000 persones en el mes de juny

L’atur registrat al País Valencià es va reduir el mes de juny en 7.113 persones, un 1,9% respecte a les xifres del mes de maig. Aquest descens situa la xifra total d’aturats valencians en 367.103, un descens de 25.505 en termes interanuals (-6,5%). El descens del mes de juny representa la quarta major baixada estatal en termes absoluts.

Segons les dades fetes públiques aquest dimarts pel Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, l’atur va baixar en juny especialment a la demarcació d’Alacant (3.800 menys que en maig), seguida de la de València (-2.175) i Castelló (-1.138).

Pel que fa a la Seguretat Social, el País Valencià va registrar 3.782 nous afiliats en el mes de juny, la qual cosa suposa un augment del 0,2%, una xifra inferior al 0,48% registrat al conjunt de l’Estat. En termes anuals, el territori valencià registra un increment de 73.556 afiliats –un 4,12%– per damunt del conjunt estatal (3,11%). Amb aquestes dades, el número global d’ocupats es va situar en juny en 1.860.427 persones.

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les dades d’atur registrat del mes de juny i ha destacat el fet que estem davant “del mes de juny amb menys persones sense treball a la Comunitat Valenciana en valors absoluts des de gener de l’any 2009, previ a la crisi econòmica”.

Nomdedéu ha mostrat la satisfacció del Consell per unes xifres que demostren que “la situació va millorant, almenys en termes quantitatius”, encara que ha assenyalat que queden temes per millorar, com ara “l’excessiva precarietat amb els salaris estancats i l’alta temporalitat que encara predominen a l’economia valenciana”.

El responsable d’Ocupació ha manifestat que malgrat ser el Consell conscient que bona part d’aquestes xifres són de caràcter estacional a causa de la campanya d’estiu, “crida l’atenció que la disminució de l’atur no es concentra en el sector serveis, sinó que arriba també a la indústria i a la construcció, entre d’altres”. Quant a les dades d’afiliació a la Seguretat Social, Nomdedéu ha ressaltat que també se situa per damunt del conjunt estatal.

Comparteix

Icona de pantalla completa