Diari La Veu del País Valencià
La Habitación Roja, Mafalda i VaDeBo, primeres confirmacions del Trovam!

L’Institut Valencià de Cultura ha presentat aquest dilluns al matí a Castelló de la Plana la 6a edició de la Fira Valenciana de la Música Trovam! – ProWeekend, que tindrà lloc entre el 8 i l’11 de novembre. La Habitación Roja, Mafalda o VaDeBo seran alguns dels principals plats forts.

Aquesta 6a edició destaca per la major presència d’artistes autòctons i per la presència femenina. Així mateix, l’organització, que busca fer front als reptes de futur de la música valenciana, ha tingut en compte la presentació de novetats discogràfiques a l’hora de confeccionar la programació.

D’aquesta manera, el Trovam! serà un dels escenaris per on passarà la gira del nou disc de La Habitación Roja. Igualment, el públic podrà viure l’estrena de les noves cançons del quart disc de Mafalda, actualment en procés de gravació, i de VaDeBo.

D’altra banda, Jonatan Penalba mostrarà la seua aproximació particular a la música tradicional valenciana amb un repertori en què trobem cants de batre, jotes i fandangos, així com adaptacions d’Al Tall i Obrint Pas. Altres renovadors del gènere, Els Jóvens, també passaran per l’escenari del Trovam! per a delectar-nos amb ritmes del folklore amb temàtiques actuals.

La sisena edició del Trovam! també acollirà les actuacions de Cuello i Ruth Baker Band. A més, Borriana Big Band, Jim War Brou, Jazzwoman, Joe Pask, Gem, L’Home Brut, Canta Canalla i Morondo completen la primera ronda de confirmacions d’artistes valencians.

La Fira Valenciana de la Música també s’enriquirà amb projectes arribats d’altres punts de l’Estat. Així, cal destacar els noms de Núria Graham, Roba Estesa i The Mani-las, grup de recent creació en què es troba la cantant Maika Makovski. També hi actuarà el duet de música pop i electrònica North State i Marcel Lázara i Júlia Rey.

Pel que fa a la programació professional, la fira continuarà amb la dinàmica encetada en edicions anteriors d’organització de debats i xerrades que exploraran els camins de desenvolupament i vertebració de la indústria musical a curt, mitjà i llarg termini.

Durant les quatre jornades, tindran lloc trobades i reunions de tècnics de diferents sectors culturals i productius, a més de presentacions de treballs acadèmics i estudis que continuaran oferint dades sobre la importància de la música en el desenvolupament de les ciutats i els territoris. Es presentaran també guies i directoris musicals que actualment estan elaborant-se des de l’IVC.

Així mateix, s’abordaran aspectes legals i normatius que afecten les contractacions artístiques i l’harmonització jurídica. Enguany s’espera una afluència més alta de professionals i la participació de diversos responsables d’organismes, fires i mercats de tot l’estat espanyol.

La directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’IVC, Marga Landete, ha destacat com una de les novetats per a aquesta edició la presentació del ‘Catàleg de la Música Valenciana’, un llistat dividit en quatre volums, disponible en paper i en línia que recollirà totes les propostes dels músics valencians per a aquesta temporada i que tenen obertes les inscripcions per a formar-ne part.

Comparteix

Icona de pantalla completa