Diari La Veu del País Valencià
Parlar amb Joan Ribó, saber quan arriba l’autobús de l’EMT i pagar multes, al palmell de la mà

L’Ajuntament de València ha presentat aquest dilluns al migdia la nova versió de l’aplicació municipal, l’AppValència. Nascuda en juliol de 2014 de mans de “treballadors de la casa”, 4 anys després ha experimentat el seu primer gran redisseny, un encàrrec fet a una empresa, “però sempre amb l’assessorament tècnic dels serveis municipals”, ha explicat el regidor d’Administració Electrònica, Pere Fuset.

El regidor ha destacat com a principals novetats el redisseny complet de l’aplicació, “amb una navegació molt més intuïtiva, molt més atractiva i que incorpora el manual d’identitat corporativa”, és a dir, el color groc. A més, aquesta versió permet identificar-se com a ciutadà o com a turista i, d’aquesta manera, prioritza unes funcionalitats o d’altres.

El màxim d’informació en una sola app

L’AppValència inclou noves seccions a les que ja existien, com ara les xarxes socials –un recull de les publicacions fetes per organismes oficials municipals–, el portal ‘Parlar amb Joan Ribó’ –que ja es podia fer des de la web de l’Ajuntament i ara s’integra en l’aplicació–, l’apartat de Govern Obert, informació de les juntes municipals de districte, nous apartats de tràmits i gestions i el portal ‘València al minut’. També és nou l’accés a la seu electrònica i l’accés a altres aplicacions relacionades amb l’Ajuntament de València.

Fuset ha explicat que la nova versió també té millores en la navegabilitat de l’agenda i incorpora un seguiment en temps real dels autobusos de l’EMT. A més, presenta nous accessos directes, és a dir, es pot accedir a la informació més rellevant sense haver d’entrar a l’aplicació.

El regidor d’Administració Electrònica ha manifestat la voluntat de “donar al ciutadà i al turista les màximes ferramentes possibles en una sola app i acostar la màxima informació possible entre institució i ciutadania” i ha afegit que l’objectiu és “que siga una aplicació d’ús quotidià”. Fuset, no obstant això, ha destacat que la primera versió de l’aplicació ja tenia molt bona valoració per part dels usuaris.

Pagar multes, demanar certificats i saber on abocar l’oli usat

L’Ajuntament ha habilitat una web (www.valencia.es/appvalencia) on es donen a conéixer totes les opcions que ofereix l’aplicació. Per exemple, es poden notificar incidències; fer tràmits i gestions –com ara pagar multes o demanar el certificat d’empadronament, “per a estalviar-se al màxim possible les visites a l’Ajuntament”–; consultar els actes festius que se celebren a la ciutat, subscriure’s a avisos de la Policia Local, del trànsit o d’Emivasa; consultar l’oratge i els talls de carrers, i saber on hi ha contenidors de reciclatge o per a abocar l’oli usat.

L’apartat ‘Prop de mi’ també ofereix informació sobre les parades de taxi, el servei de Valenbisi, els aparcaments, les gasolineres o els punts de WiFi públics que hi ha a la ciutat.

AppValència també permet que l’usuari es cree el seu propi mapa escollint quines capes d’informació li interessen. Una de les possibilitats es veure un mapa ‘de xarxes socials’, on es pot veure què està publicant la gent en Instagram, Flickr, Twitter i Youtube sobre la ciutat.

Una ciutat connectada

Aquest rellançament de l’aplicació estarà acompanyat d’una campanya de promoció en les xarxes socials, “que és on estan els usuaris de les aplicacions”, ha argumentat Fuset. El regidor ha afirmat que, des de 2016, s’han instal·lat l’aplicació 28.525 usuaris d’Android i 6.136 d’iOS. Amb la campanya informativa es pretén incrementar el nombre de descàrregues. Pel que fa a les dades més recents, en els darrers 30 dies 5.569 persones han usat l’aplicació.

Pel que fa a les expectatives de futur, Fuset ha recordat que “fa una setmana aproximadament vam informar sobre un nou projecte de smart city per a connectar més edificis, com ara escoles, biblioteques, museus i mercats”. “Això ens permetria, en un futur, reservar espais municipals des de l’aplicació o comprar entrades als museus de la ciutat”, ha afegit. “Com més smart city siguem, més facilitats podrem donar als ciutadans”, ha conclòs Fuset.

Comparteix

Icona de pantalla completa