Diari La Veu del País Valencià
Rodríguez presenta la dimissió: La meua continuïtat no ajuda al canvi de percepció que necessita la Diputació de València

Tal com estava previst, Jorge Rodríguez ha presentat la seua dimissió com a president de la Diputació de València aquest dilluns després de veure’s investigat en l’operació Alqueria, que va suposar la seua detenció el passat dimecres. Amb mitja hora de retard sobre l’horari previst, Rodríguez –que abandona la Diputació– ha comparegut acompanyat de quasi tots els diputats socialistes en una roda de premsa en què no ha acceptat preguntes.

En un discurs breu, Rodríguez ha explicat la seua decisió d’abandonar el seu càrrec, tal com havia decidit el partit el mateix dimecres, poques hores després de la detenció, argumentant que la seua continuïtat al capdavant de la institució “no ajuda al canvi de percepció que necessita la Diputació de València”. Una imatge que, segons ha recordat Rodríguez, venia llastada pels nombrosos casos de corrupció protagonitzats pels anteriors gestors del Partit Popular amb Alfonso Rus al capdavant.

“Fa ara tres anys, arribava a la Diputació posant l’ètica política per davant. Gràcies al gran equip, hem pogut acabar amb l’arbitrarietat en les ajudes de la institució i desvincular la vergonyosa passada gestió. Fins el passat dimecres, crec que ho havíem aconseguit”, ha explicat.

L’encara alcalde d’Ontinyent, que no ha fet cap al·lusió a la seua continuïtat al capdavant del consistori de la Vall d’Albaida, ha reconegut que potser “s’ha pogut cometre alguna irregularitat administrativa”, però ha rebutjat de front que en l’actual Divalterra es puga parlar de corrupció. “Hem pogut clavar la pata, hem pogut ser confiats, però ni jo ni ningú del meu equip o de la Diputació ha posat la mà a la caixa”, ha dit Jorge Rodríguez, qui ha afegit, de manera rotunda: “No som lladres”.

Pel que fa a la gestió de l’empresa Divalterra –l’antiga Imelsa– ha assegurat que la intenció del seu equip sempre ha estat donar-li un rumb diferent, per això en un principi es van plantejar liquidar-la: “No la vam dissoldre finalment, perquè no volíem deixar 600 famílies desemparades”. També ha explicat que els set membres de la direcció de l’empresa pública “han complit amb una tasca difícil” i “han assistit de manera diària al seu lloc de treball”.

Aquest cap de setmana Rodríguez es va reunir amb el secretari general del PSPV, Ximo Puig; la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, i la directora general d’Habitatge i secretària general de la formació a Ontinyent, Rebeca Torró, on van decidir que “fera un pas enrere” per tal de “no perjudicar el partit” i així poder “centrar-se en la seua defensa”, segons expliquen fonts del PSPV. Així mateix, assenyalen que aquesta decisió sobretot busca “no danyar” el projecte polític de Puig en la Generalitat i el de Pedro Sánchez en el govern de l’Estat.

“Me’n vaig amb la consciència molt tranquil·la”

Rodríguez ha volgut finalitzar el seu discurs amb una contundent frase: “Me’n vaig amb la consciència molt tranquil·la i amb l’orgull d’haver fet bé les coses”. Així mateix, ha agraït la presència dels ja excompanys de partit i ha assegurat que el seu successor, Toni Gaspar, estarà a l’altura de les circumstàncies.

Pel que fa a l’Alcaldia d’Ontinyent, l’expresident de la Diputació de València Jorge Rodríguez ha anunciat que delega les seues funcions “el temps necessari per a preparar el seu defensa” com investigat per prevaricació i malversació en la causa judicial oberta després de l’operació Alqueria. Fonts properes a Rodríguez han assenyalat que l’exdirigent socialista ha decidit deixar les seues funcions municipals en mans de la primera tinent d’alcalde, Rebeca Torró, qui també assumirà l’escó que vacant de la Diputació. Torró és, a banda de regidora, directora general d’Habitatge, càrrec que deixarà en els pròxims dies.

El PSPV governa a l’Ajuntament d’Ontinyent amb catorze dels vint-i-un regidors que va aconseguir en les eleccions de 2015.

Comparteix

Icona de pantalla completa