Diari La Veu del País Valencià
Igualtat impulsa uns cursos per a formar els professionals que treballen amb els menors de l’Aquarius

La consellera d’Igualtat, Mónica Oltra, ha impulsat diversos cursos de formació destinats a professionals que treballen amb els menors que viatjaven en el vaixell de l’Aquarius per a facilitar la seua inclusió.

El taller, que compta amb el suport del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons d’Asil, Migració i Integració, està adreçat a professionals de l’àmbit social implicats en processos d’integració de les persones menors d’edat migrants, especialment aquells responsables de recursos d’acolliment, primera atenció, intervenció psicosocial i sociojurídica.

Segons ha explicat la directora general d’Infància i Adolescència, Rosa Molero, aquestos cursos s’han impartit en diferents territoris del País Valencià i han estat organitzats conjuntament per la Fundació Mercè de Migracions, la Universidad Pontificia Comillas de Madrid, Acnur, CEAR, Amaranta, Save the Children, Unicef i la fiscal delegada de víctimes de tracta d’ésser humans, tal com informa la Generalitat.

Molero ha explicat que, passada la primera fase del procés d’acolliment, era necessari treballar amb les persones implicades en el procés d’integració amb aquestos menors, que han de ser beneficiaris de protecció internacional, ateses “les seues especials circumstàncies i el seu alt nivell de vulnerabilitat”.

Les jornades formatives incideixen en la importància de metodologies en clau de solidaritat i responsabilitat així com a tindre especial atenció a realitzar una adequada identificació de la persona menor d’edat i les circumstàncies que poden presentar, des d’un context general d’intervenció psicosocial i d’acompanyament legal amb persones refugiades.

Molero també ha destacat que la formació dedica una especial atenció als instruments per a poder detectar i atendre dones i xiquets que hagen pogut ser víctimes de tracta, per la qual cosa s’han facilitat als professionals eines per a poder constatar l’existència d’indicis que permeten l’activació del protocol en aquells casos en què siga necessari.

Oltra s’està encarregant de coordinar la segona fase de l’operació Esperança del Mediterrani, que va començar el passat el passat 17 de juny amb l’arribada al port de València de 629 persones migrants al bord de l’Aquarius i d’altres dues embarcacions.

Comparteix

Icona de pantalla completa