Diari La Veu del País Valencià
El PPCV vaticina un desert de metges de família aquest estiu als centres d’Atenció Primària i als hospitals de la costa

El PPCV ha advertit que aquest estiu “els valencians s’enfrontaran a un desert de metges de família als centres d’Atenció Primària i als hospitals de les zones que registren una major afluència de població, com ara la costa”.

Això es deu, segons la portaveu de Sanitat, María Remeio Yáñez, al fet que les substitucions de plantilla per vacances “no van arribar al 30% i, en algun casos no van superar el 0,5%, cosa que produeix calfreds”. “Solament se substitueixen tres de cada deu metges i infermers en Atenció Primària”, ha criticat en un comunicat.

Com a exemple, ha indicat que “en hospitals de València, com ara La Malvarrosa, es van substituir el 0,55% dels metges que gaudien de descans, mentre que en centres d’Alacant, com ara el de Sant Joan, no van arribar al 15% o a Sant Vicent, que tan sols va arribar un ridícul 3%”.

Davant d’aquesta situació “dramàtica” ha lamentat que “les retallades de l’exconsellera i ara ministra de Sanitat, Carmen Montón, i la indiferència de la nova titular de Sanitat, Ana Barceló, les pagaran els valencians”.

La popular ha incidit a més que “a les vacants produïdes per les vacances se sumen les possibles baixes dels professionals”, per la qual cosa creu que “l’escena pot ser caòtica”. “Ens podem trobar amb hospitals i centres de salut amb personal sobresaturat o sense plantilla suficient per a atendre la creixent demanda vacacional”, ha vaticinat.

Comparteix

Icona de pantalla completa