Diari La Veu del País Valencià
Oltra, sobre la detenció de Jorge Rodríguez: Resulta desolador

Cares llargues i contestacions molt breus. La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, no ha volgut mullar-se aquest divendres, durant la roda de premsa posterior al ple del Consell, al voltant de l’operació Alqueria, que ha posat en el punt de mira el president socialista de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, i altres càrrecs de l’empresa pública de Divalterra, entre ells la cogerent Agustina Brines, proposada per Compromís. “Resulta desolador i més quan s’està treballant tant per a desvincular la corrupció de la Comunitat Valenciana”, ha sentenciat Oltra.

Pel que fa a l’espectacular dispositiu policial que es va muntar aquest dimecres, la número 2 del Consell ha indicat que en un estat de dret aquesta mena de detencions i d’operacions “sempre estan justificades per criteris com ara el risc de fugida o la destrucció de proves”.

Carregant el vídeo…

La també consellera d’Igualtat ha posat en valor el treball que ha realitzat la Generalitat en aquestos darrers tres anys en la lluita contra la corrupció: “Hem aprovat el conveni de bones pràctiques, l’oficina de denúncies i una altra normativa impulsada per la Conselleria de Transparència que fins a dia de hui ens han permés garantir unes bones pràctiques. Aquestes mesures han sigut copiades per altres territoris, atés que les han vist com un gran exemple a seguir”.

Preguntada també respecte a si ja ha negociat amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, qui serà la persona que assumisca la presidència de la corporació provincial, Oltra ha explicat que aquesta qüestió no s’ha debatut durant el ple del Consell i que se seguirà el procediment establert. “Al nou president se l’ha de votar; és una cosa que està marcada per les lleis”, ha puntualitzat.

Cap valoració respecte a les primeres reaccions

Després de la posada en llibertat de Rodríguez i dels altres sis detinguts, les primeres reaccions sobre aquest assumpte no s’han fet esperar aquest divendres. El delegat del govern, Juan Carlos Fulgencio; el diputat del PPCV, Luis Santamaría, i el cap del gabinet de Rodríguez han sigut els primers a donar el seu punt de vista. Oltra, en canvi, no ha volgut entrar a valorar cap d’aquestes declaracions, tret de la del diputat popular Santamaría: “Està molt bé que opine; per a això tenim un estat de dret. Ell més que ningú entén d’aquestos casos, ja que els seus companys desfilen tots els dies pels jutjats”.

Comparteix

Icona de pantalla completa