Diari La Veu del País Valencià
ERPV escull els seus candidats a les eleccions europees
RedactaVeu / Sueca

La militància d’Esquerra Republicana del País Valencià ha escollit Elo Chamarro, membre de l’executiva d’Esquerra Republicana del Camp de Morvedre, com a cap de llista d’Esquerra Republicana del País Valencià a les eleccions europees. A més de Chamarro, han estat escollits com a candidats i candidates Pilar Navarro, presidenta d’Esquerra Republicana a València, Lluís Batalla, regidor a Vinaròs, Mario Carbonell, regidor a Xixona i Joan Vicent Salavert, president d’Esquerra a la Safor-Valldigna.

La presentació de la candidatura d’Esquerra Republicana al Parlament Europeu ha comptat amb la participació de Gerard Gómez del Moral, Portaveu Nacional de les JERC que ha reivindicat la implicació del “jovent en la construcció del país que volem especialment en un moment marcat per l’altíssim atur juvenil, les dificultats per a l’emancipació del jovent o l’exili forçat que pateixen milers de joves”.

Gerard Gómez ha afirmat que “no som la generació ni-ni i som conscients, com deia Fuster, que la política o la fas o te la fan. Hem de construir un futur per avançar amb la força de la gent, de la gent com la que lluita contra el tancament de RTVV, contra el tancament d’escoles i línies en valencià, per avançar cap a un país més lliure i més just”

Núria Arnau, secretària general d’Esquerra Republicana del País Valencià, ha denunciat “el desballestament del País Valencià a mans del liquidadors del Partit Popular”. Arnau ha destacat que “cal que canviem de regles de joc per seguir avançant com a país, fent una crida a tota la ciutadania del País Valencià en una proposta generosa i realista que volem que esdevinga punt de trobada del conjunt del valencianisme i que està basada en quatre pilars: la defensa de l’estat del benestar, la denúncia de l’espoli fiscal que patim, la defensa del dret a decidir del poble valencià i la seua denominació País Valencià. Comunitat Valenciana ens condemna a ser una regió d’Espanya, mentre que País Valencià serà allò que els valencians decidim lliurement”.

Per la seua part, el candidat d’Esquerra Republicana a les Eleccions al Parlament Europeu, Josep-Maria Terricabras ha afirmat que “si vaig acceptar ser candidat d’Esquerra Republicana a les Eleccions Europees, és perquè ens trobem en un moment històric, i faig una crida a tothom a comprometre’s a treballar en la defensa dels Països Catalans. Des d’Esquerra Republicana estem convençuts que la nació va de Salses a Guardamar I de Fraga a Maó i hi treballem per seguir avançant cap a un Estat Federal per al conjunt dels Països Catalans. Hem d’anar a Europa amb un esperit eurocrític, ja que l’Europa del pla d’estabilitat ataca les classes populars i cal canviar-la. Proposarem un acord pel deute enlloc de l’actual pla d’estabilitat que el mutualitze en part i permeta als estats generar riquesa i no dedicar tots els recursos al retorn del deute atemptant contra el benestar dels ciutadans i les ciutadanes. Europa ha de ser referent al món per l’Estat del Benestar, en la defensa dels drets humans, de la laïcitat, la llibertat d’expressió i del combat contra la xenofòbia i la ultradreta. Anem a Europa a fer feina i a aportar idees per seguir enfortint el projecte europeu, ja que el 70% de les decisions que ens afecten es prenen a l’àmbit europeu i hem de vetllar pels nostres interessos” ha sentenciat.

Comparteix

Icona de pantalla completa