Diari La Veu del País Valencià
El govern espanyol accepta traslladar la subestació de Patraix al nou llit del Túria

El regidor de Desenvolupament Urbà en l’Ajuntament de València, Vicent Sarrià, ha anunciat aquest dijous que el govern espanyol, a través del Ministeri d’Indústria, ha acceptat la petició de traslladar la subestació elèctrica del barri de Patraix a “una altra ubicació més idònia”. Així, ha indicat que serà possible fer efectiu el trasllat d’aquesta instal·lació a terrenys de la zona del nou llit del riu Túria, pròxims al Cementeri General de la ciutat, proposats fa anys pel consistori.

Sarrià s’ha pronunciat d’aquesta manera en declaracions als mitjans de comunicació abans de començar la sessió plenària de juny al consistori, en referir-se a la pregunta plantejada al ple pel regidor del grup municipal del PPCV Alfonso Novo.

En la contestació que des del departament que dirigeix Vicent Sarrià s’ha remés al PPCV s’indica que “el Ministeri d’Indústria ha valorat favorablement la petició de trasllat de la subestació elèctrica de Patraix a una altra ubicació més idònia, tal com s’arreplega en la proposta d’acord del Consell de Ministres per a la modificació d’aspectes puntuals de la planificació energètica, Pla de Desenvolupament de la Xarxa de Transport d’Energia Elèctrica 2015-2020”.

Acord unànime

Sarrià ha exposat que “en l’anterior legislatura va desaparéixer misteriosament del Pla Estatal d’Infraestructures Elèctriques la nova ubicació que havia de tindre eixa subestació al costat del llit del Túria”, al mateix temps que ha recordat que l’Ajuntament de València va prendre, “en el seu moment, un acord unànime per a reclamar” la inclusió d’una subestació que substituïra la de Patraix “de nou en el pla estratègic”.

L’edil ha agregat que, “igualment, per part de la Generalitat a través de la Conselleria d’Indústria, es va efectuar la mateixa sol·licitud”. Després d’això, Vicent Sarrià ha destacat que “recents notícies” del Ministeri d’Indústria indiquen que “fa unes setmanes va tornar a ser inclosa la ubicació” per al trasllat.

“És una nova instal·lació per a la subestació de Patraix al costat del riu”, ha insistit Sarrià, que ha afirmat que “açò permet que Red Eléctrica puga programar de nou la seua construcció”. “Crec que és una bona notícia per als veïns de Patraix i per a tots els que hem defensat el trasllat” de la subestació fora d’aquest barri”, ha manifestat el regidor.

Enterrament

Preguntat per si podia oferir detalls de la nova subestació, el responsable municipal d’Urbanisme ha respost que no i ha precisat que “serà Red Eléctrica la que farà el seu disseny”. En aquest punt, Vicent Sarrià ha comentat que el debat que es va produir sobre si la nova subestació al costat del riu havia d’estar en superfície o soterrada “no és rellevant”.

En aquesta línia, ha ressaltat que cal tenir en compte que la nova ubicació “no té cap afecció als veïns”. “Al costat del cementeri és el menys transcendent si és enterrada o si és semienterrada”, ha dit.

Comparteix

Icona de pantalla completa