El govern espanyol inicia els tràmits per al trasllat dels presos polítics a Catalunya

El Ministeri de l'Interior pregunta al jutge Llarena si té previstes més diligències com a pas previ per a l’acostament
28 juny 2018 01:00h
El vicepresident del govern català i conseller d\'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, al vestíbul de la seu del Departament junt amb un gran retrat d\'Oriol Junqueras.

El govern espanyol ja ha iniciat els tràmits per a fer efectiu el trasllat dels presos a Catalunya i preveu que es materialitze en uns "dies", segons ha avançat el diari El País i han confirmat a l'ACN fonts del Ministeri de l'Interior, que asseguren que s'ha activat "el protocol fixat" per a la seua reubicació a presons catalanes.

La durada del procés, segons aquestes fonts, dependrà de qüestions burocràtiques però en tot cas no s'allargarà. El diari El País ha publicat aquest dijous que Institucions Penitenciàries ja han demanat al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena si té previstes noves diligències que afecten els líders independentistes una vegada la Sala d'Apel·lacions del Tribunal Suprem va desestimar aquest dimecres els recursos presentats per les defenses i per VOX i va confirmar el processament per rebel·lió, malversació i desobediència dels 25 processats.

next