Diari La Veu del País Valencià
Puig aparta Jorge Rodríguez de la Presidència de la Diputació de València i el PSOE el suspén de militància

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha decidit destituir el fins ara president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, detingut aquest dimecres en una operació contra la corrupció. Puig ho comunicarà així al Secretariat Nacional del PSPV, que es reunirà d’urgència a les 22.30 d’aquest dimecres.

Puig apartarà Rodríguez de tots els seus càrrecs, la qual cosa implica que el també alcalde d’Ontinyent deixe de ser el portaveu de l’Executiva Nacional del PSPV. Per a la Presidència de la Diputació de València, Puig proposarà l’actual diputat Toni Gaspar.

  • Ximo Puig: “Propose la suspensió amb dolor. La detenció d’un president de la Diputació és perjudicial per a l’esforç que hem fet d’alçar la hipoteca reputacional”.

El dirigent dels socialistes valencians ha assenyalat abans de la reunió del Secretariat del PSPV que la decisió la pren “després de parlar” durant tot el dia amb molts companys de partit i per a no “perjudicar l’esforç” que els ciutadans valencians estan fent “per a alçar la hipoteca reputacional, després de vint anys de governs del PP”.

Puig, però, ha destacat que el PSPV confia en la “presumpció d’innocència de Jorge Rodríguez” i que “seran els jutges els qui determinen la responsabilitat en una investigació que continua secreta”. Amb tot, el màxim responsable dels socialistes valencians ha justificat la decisió tot al·legant que el PSPV “sempre ha sigut contundent davant de tots els casos de possibles irregularitats, qualsevol que siga la seua naturalesa, i així ho seguirà sent”.

Suspés de militància

Paral·lelament a la decisió presa pel secretari general del PSPV, a Ferraz l’Executiva Federal del PSOE ha decidit suspendre de militància Jorge Rodríguez després de la seua detenció en una causa oberta per malversació i prevaricació. Ja aquest dimecres a la vesprada el Secretari d’Orgnanització del PSOE, José Luis Ábalos, havia sentenciat el fins ara president de la Diputació de València i portaveu del PSPV. “No està en condicions de continuar”, ha declarat el també ministre de Foment.

Comparteix

Icona de pantalla completa