Diari La Veu del País Valencià
El programa de Voluntariat pel Valencià suma més de 23.900 participants en 14 anys

El Voluntariat pel Valencià ha sumat més de 23.900 participants des del seu començament, fa ara 14 anys, per a fomentar el coneixement i ús del valencià de forma lúdica a través de la comunicació oral amb una parella lingüística.

Segons ha informat Escola Valenciana en un comunicat, aquestes persones han compartit experiències i han guanyat fluïdesa en la seua expressió oral en valencià. En la clausura de l’última edició, el responsable del Voluntariat, Vicent Font, ha agraït a totes les parelles el seu compromís amb la iniciativa: “Estic emocionat, heu fet un treball magnífic”.

“Els voluntaris sou els millors mestres amb els quals poden comptar els aprenents. Gràcies a totes les persones que heu fet possible el Voluntariat. Amb la vostra iniciativa i treball compartiu l’estima i inciteu altres persones a parlar en la nostra llengua”, ha agregat.

Així mateix, Font ha ressaltat la importància de saber valencià per a fer front als reptes del futur: “Ens apropa al plurilingüisme. Amb el Voluntariat pel Valencià oferim un coneixement pràctic de la llengua, posem en joc el valencià i el fem nostre”.

En aquestos moments el programa està en marxa a 80 municipis i a la Diputació de València i, a més, s’ha introduït enguany entre el personal funcionari. Des de 2017 també s’hi han sumat les Corts i l’Ajuntament de València té previst acollir la tercera edició d’aquest programa.

Comparteix

Icona de pantalla completa