Diari La Veu del País Valencià
Compromís esperarà a conéixer detalls de l’operació Alqueria per a decidir si demana la dimissió de Jorge Rodríguez

El grup de Compromís en la Diputació de València ha demanat aquest dimecres “prudència i cautela” davant la “desproporcionada” operació anticorrupció que ha suposat la detenció del seu president, el socialista Jorge Rodríguez, la dimissió del qual no reclamarà de moment i en la qual cap diputat provincial de la coalició ha sigut requerit per la Policia.

Així ho ha explicat als mitjans aquest matí el diputat de Cultura en la Diputació i representant de Compromís, Xavier Rius, on ha informat que els set contractes d’alta direcció en l’empresa pública Divalterra que investiga la Fiscalia Anticorrupció i sobre els quals es basaria l’operació Alqueria van ser anul·lats fa sis mesos.

Segons Rius, aquesta decisió va ser adoptada en el si del consell d’administració de Divalterra (l’antiga Imelsa) coincidint amb la reestructuració d’aquesta empresa pública, un dels objectius de l’equip de govern liderat per Jorge Rodríguez per a intentar desfer-se del llegat de l’anterior govern de la Diputació que presidia el popular Alfonso Rus.

El diputat de Compromís ha reconegut sentir-se “sorprés” i “perplex” que aquesta investigació sobre els citats contractes haja derivat, segons es desprén de les primeres informacions sobre aquesta causa declarada secreta, en l’operatiu policial i judicial que té lloc aquest dimecres entre València i Ontinyent, localitat de la qual és alcalde Jorge Rodríguez.

“Col·laboració, actitud ferma i coherència”

El grup de Compromís a la Diputació de València ha fet públic aquesta vesprada un comunicat en què manifesta que “no coneixem cap detall més enllà d’allò que ha aparegut als mitjans de comunicació”.

El grup també avança que, “com no pot ser d’una altra manera, col·laborarem en tot allò que se’ns requerisca, encara que a hores d’ara cap dels diputats i diputades de Compromís a la Diputació de València han rebut cap comunicació ni requeriment al respecte”. Cal remarcar que, a banda de Rodríguez, estan detinguts dos assessors i tres alts càrrecs de Divalterra. Així, entre les persones detingudes per ara està una de les gerents de l’empresa pública, Agus Brines, de Compromís.

Compromís assegura que “segons l’evolució dels fets i en la mesura que tinguem més informació” farà més declaracions. Amb tot, el grup remarca que “mantindrem una actitud ferma i coherent amb el nostre ideari de regeneració política i lluita contra la corrupció” i que “continuarem sent garants de la normalitat institucional a la Diputació, amb la transparència que ens ha caracteritzat en el nostre treball”.

Comparteix

Icona de pantalla completa