Besada multitudinària a València en solidaritat amb les dones i els homes víctimes d'agressions homòfobes

Lambda ha rebut en tres dies dues denúncies per agressions LGTBIfòbiques registrades a València
/ València
26 juny 2018 01:00h
València ha registrats dos atacs homòfobs en menys de tres dies.

La plaça del barri valencià de Patraix ha viscut aquest dimarts una 'besada pública' contra els delictes d'odi a persones LGTBI i en suport a les dues dones que van ser agredides diumenge passat en aquesta zona per besar-se al carrer.

Desenes de persones han omplit el centre de la plaça per a expressar el seu amor en forma de besos i, amb banderes de l'arc de Sant Martí, "oferir la solidaritat de tota una societat a les víctimes de l'agressió LGTBfòbica". Unes agressions que s'han de "condemnar socialment i judicialment", ha subratllat Lambda en el manifest.

Precisament, la plataforma ha rebut aquest dimarts una nova denúncia per un presumpte delicte d'odi patit per joves a València, dos xics que van ser insultats i amenaçats diumenge passat en besar-se a bord del tramvia. Es tracta, per tant, de la segona situació d'aquest tipus a la ciutat durant el mateix dia.

Amb la 'besada', el col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals de València ha tractat de mostrar el seu "compromís ferm amb la lluita contra la lesbofòbia, l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, en totes les formes en què es puga presentar", assenyalen en el manifest.

"Si has patit un incident de discriminació o una agressió física o verbal motivada per la teua orientació sexual o identitat de gènere, denuncia! Sense por i amb la veu alta, denuncia!, ha insistit la plataforma en la lectura de l'al·legat.

De cara a les institucions, ha exigit que tant els governs com la justícia siguen "indestructibles" contra els delictes d'odi, amb mesures legals que garantisquen la igualtat del col·lectiu i "perseguint qualsevol tipus de delicte d'odi, discurs LGTBIfòbic o actes que danyen la dignitat d'aquestes persones".

next