Diari La Veu del País Valencià
Lambda informa d’una agressió homòfoba a dos xics al tramvia de València

Lambda ha rebut una nova denúncia per un presumpte delicte d’odi patit per dos xics joves a València. La parella, que estava besant-se al tramvia, va ser insultada i amenaçada aquest diumenge. Es tracta de la segona situació d’aquest tipus a la ciutat el mateix dia, ja que dues dones també van ser agredides per besar-se en un carrer de Patraix.

En el cas dels dos xics, de 21 i 26 anys, viatjaven a les 20h en la línia 4 de tramvia. Segons el relat de les víctimes, una dona els va dir que no volia que les seues filles veieren dos homes besant-se o abraçant-se, ja que no és l’educació que els vol donar, i va ordenar als xics que deixaren de fer-ho.

Davant la seua negativa, la dona va alçar la veu i els va insultar amb frases com a “maricons de merda”, “esteu marcats pel diable” o “cremareu en l’infern” i fins i tot va afegir que avisaria el seu marit perquè els donara una pallissa.

La parella va indicar a la dona que informarien la Policia i finalment ella va baixar del tramvia en la següent estació. En aquell moment, però, va tornar a insultar-los i a amenaçar-los, a més de donar punyades a la finestra del vagó fins que el vehicle es va tornar a posar en marxa.

L’endemà, les víctimes van contactar amb el servei d’atenció de Lambda per a traslladar la situació. El col·lectiu els ha oferit assessorament i suport per a enfrontar-se a aquest episodi violent, així com per a fer arribar el relat a Ferrocarrils de la Generalitat en el seu nom.

Una besada multitudinària com a resposta

El col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals Lambda ha convocat una besada LGTB aquest dimarts a les 20 hores com a resposta a l’agressió patida per dues xiques al districte de Patraix. L’acte reivindicatiu, sota el lema ‘Si toquen a una, ens toquen a totes! Cap agressió sense resposta!’, tindrà lloc precisament a la plaça de Patraix.

La concentració també pretén rebutjar qualsevol tipus de delictes d’odi. Per a contactar amb el servei gratuït d’atenció a víctimes de delictes d’odi de Lambda es pot enviar un correu a [email protected] o telefonar al 963342191.

Comparteix

Icona de pantalla completa